Sjekk stikkrennene – nå kan det komme til å bøtte ned

GULT NIVÅ: Lørdag kan det komme 15-20 mm regn i timen der regnet treffer, og farenivået er satt til moderat i  hele Telemark og Agder.

GULT NIVÅ: Lørdag kan det komme 15-20 mm regn i timen der regnet treffer, og farenivået er satt til moderat i hele Telemark og Agder. Foto:

Det er ventet kraftige regnbyer med torden i Telemark og Agder på lørdag med 15–20 mm nedbør i timen der regnet treffer.

DEL

Ifølge farevarselet til Yr.no er det i tidsrommet fra midnatt fredag til klokka 19 lørdag fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbyene treffer. Den siste tiden har det vært veldig tilfeldig hvor nøyaktig regnbyene har truffet, og dermed er det svært vanskelig å melde dette i forkant.

Farenivået for lørdag er satt til gult nivå, som vil si moderat, og dermed på samme nivå som det var under ekstremværet i Jølster, Gloppen og Førde 30. juli. Det anbefales at man vurderer om det er behov for å gjøre forebyggende tiltak.

Går man på værmeldingen for Notodden kan det i verste fall komme nær 30 mm nedbør i tidsrommet mellom klokka 04.00 og 22.00. Det er også meldt regn utover på søndag, med opptil 4,5 mm på formiddagen.

Dette er andre gang på kort tid at det kommer farevarsel, sist var under Notodden Blues Festival, og da slapp Notodden heldig fra det, mens det var Oslo som fikk kjenne på naturkreftene.

Artikkeltags