Gå til sidens hovedinnhold

Ta det rolig – i dag er det sleaføre!

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi har hatt brøytemannskaper ute til klokka 03.00 i natt og har satt på ni mann i morges. Kjør forsiktig!

Det sier oppsynsmann Ole Sverre Kantebakke som har sendt alt utstyr og mannskap på dør tidlig i morges. Det er meldt om det som lokalt kalles «sleaføre» fra til klokka 13.00 i dag. Snøen laver ned og bygger seg på alt som har kommet tidligere i den snørike vinteren.

Kjør forsiktig

– Jeg kom meg til jobb og synes det stort sett er greit, sier oppsynsmannen med firehjulstrekk og stor tyngde på kjøredoningen. Litt verre er det for små og mellomstore biler. Saltlaken fra E134 som dras inn på sideveier gjør det vanskelig på disse stedene og det er heller ikke bare enkelt i småveiene rundt om i byen.

– Det plikter hver enkelt å kjøre etter forholdene. Ta det med ro, oppfordrer Kantebakke.

Sju mil skal brøytes

– Her i byen har vi sju mil med vei å brøyte. Sju mann er i gang med dette. Det høres kanskje ikke så ille ut, men det er mye snuplasser, busslommer og parkeringsplasser i tillegg som er kommunens ansvar. Legger vi til bygdeveiene har vi ansvar for fem mil til, sier Kantebakke. To er i sving med fortau og offentlige plasser. Ni mann jobber på spreng.

– Vi tar hovedferdselsårene først, så småveiene og bygdene. Jeg ber folk om å være tålmodige. Vi kjør så godt vi kan, og det er viktig å huske på at veiene nå er smalere enn normalt på grunn av store og høye brøytekanter. Det er vanskelig å få lagt snøen vekk med de høye brøytekantene, sier Kantebakke.

Parkerer ille

Og oppsynsmannen har hodebry på grunn av at ikke alle bruker nettopp hodet.

– Dessverre, ikke alle tenker på at de gjør brøytinga vanskelig for oss ved å parkere litt hodeløst. Jeg henstiller til alle om å tenke på dette i større grad enn de gjør, spesielt på de smale sideveiene. Det blir vanskelig å brøyte når man blir redd for å komme bort i parkerte biler, sier Kantebakke, som håper plussgradene snart kommer og at brøytesesongen er på hell. Den har vært omfattende og lang denne vinteren. Han kommer med et hjertesukk:

- Hjelp oss med jobben. Parker bilene slik at vi kommer forbi!

Kommentarer til denne saken