– Påmeldingen er åpen, bli med da vel!

ALL AKTIVITET: - Sykle til jobben inkludert også all annen aktivitet forteller Sindre Flø (f.h.), Eivor Bjerke og Thomas Stornes.

ALL AKTIVITET: - Sykle til jobben inkludert også all annen aktivitet forteller Sindre Flø (f.h.), Eivor Bjerke og Thomas Stornes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykle til jobben starter 24. april, og alt nå kan du melde deg på og bli med i kampen om flotte premier. Bor du i Notodden, Kragerø, Porsgrunn, Skien eller Siljan så er dette helt gratis.

DEL

– Sykle til jobben er Norges største aktivitetskampanje, og omfatter all aktivitet. I fjor hadde vi over 42 000 deltakere. I Notodden deltok det i underkant av 100. Blir vi enda flere i år, spør Thomas Stornes, som er daglig leder for Telemark bedriftsidrettskrets.

Notodden kommune betaler

Tidligere har fylkeskommunen betalt deltakeravgift for innbyggerne i Telemark, men ble ikke med i år.

– Bedriftsidrettskretsen mente det var på sin plass å videreføre et så godt tilbud. Vi har en del utgifter med kampanjen, og er veldig glade for at Notodden går inn og sponser innbyggerne med deltakeravgift, sier Stornes.

Notodden kommune og Frisklivssentralen har inngått en rammeavtale for 2019. På nettsiden Sykletiljobben.no finner du alt du trenger av informasjon, kan registrere deg og legge inn all aktivitet fra 24. april til 21. juni. All aktivitet utløser poeng, som man tar med seg videre.

– Vi håper kampanjen skal motivere flest mulig til å sykle, gå, og drive med mer aktivitet fram til sommeren, og at de fortsetter med dette også etter at kampanjen er over. Målet er å motivere til mer aktivitet som føre til helsebringende vaner, sier Stornes.

– Ingen ting er deiligere

Idrettskonsulent i kommunen, Sindre Flø, ønsker å motivere flere til å bevege seg mer, og nevner spesielt en gruppe.

– De fleste voksne er ikke med i noen organisert aktivitet, men er gjerne mosjonister. Dette er en fin måte å motivere til enda mer aktivitet, sier Flø. Fagleder Eivor Bjerke ved Frisklivssentralen nikker enig og sier; – Ingen ting er deiligere enn å starte dagen med en sykkeltur. Det blir man glad og i godt humør av, og i tillegg i bedre form av hvis man har noen bakker underveis. Etter sykkelturen møter man så blid til morgenkaffen på jobb.

De røper også at det jobbes med å skaffe lokale premier, i tillegg til premier man kan konkurrere om på nasjonalt nivå. Det vil bli trukket ut vinnere blant individuelle deltakere og grupper, og hvem som helst kan danne en gruppe. I tillegg håper man det går sport i at bedrifter utfordrer sine ansatte til å bli med, og at det i tillegg oppstår konkurranse mellom bedrifter om å oppnå flest poeng.

Artikkeltags