Lørdag kan du starte jakta på sykkelposter

SESONGSTAR: Lørdag rulles sykkelpostene ut. Julie Lie Karlberg (f.v.), Kari Kittilsen Larsen, Sigrun Lie og Janna Lie Karlberg er mer enn klare.

SESONGSTAR: Lørdag rulles sykkelpostene ut. Julie Lie Karlberg (f.v.), Kari Kittilsen Larsen, Sigrun Lie og Janna Lie Karlberg er mer enn klare. Foto:

– Det hyggeligst å sykle sammen med noen man kjenner, og så får man frisk luft i fin natur, sier Julie Lie Karlberg. Hun legger til at det er forfriskende med en sykkeltur, og ekstra moro med sykkelpostene.

DEL

Julie og Janna Lie Karlberg har i flere år deltatt i konkurransen til Notodden Turlag. Yngstejenta sier dette; – Det er gøy å sykle, og ikke bare gå. Søstrene er klare for sesongen samme er mamma Sigrun Lie. Lørdag slippes sesongens 10 sykkelposter, som skal få små og store ut på tur.

En morsom kombinasjon

– Hva er det som er viktig når man er ute og sykler?

– Jeg må se rett fram, ikke til sidene eller bakover, og så må jeg ha på hjelm, svarer Janna. Julie nikker og legger til; – Det blir at vi sykler litt med venner, men mest med familien. Jeg synes det er veldig moro med forskjellige turer og komme på helt nye plasser.

Jentene er enige om at sykkelpostene gjør turene mer moro, for da kan de både sykle og gå og leite etter skiltet med opplysningene de trenger for å bevise at de har vært på posten. Så logger de dette på SjekkUT eller ved å sende en SMS.

SPENNENDE: Julie og Janna Lie Karlberg synes det er ekstra spennende på sykkeltur når de også kan leite etter sykkelposter.

SPENNENDE: Julie og Janna Lie Karlberg synes det er ekstra spennende på sykkeltur når de også kan leite etter sykkelposter. Foto:

De fleste av sesongens poster er populære gjenbruksposter, og alle skal stå ute til 29. september. Ved å delta blir du i bedre form, og er med i trekningen om flotte premier.

Fra bygdetunet til Øysteinstul

– Opplegget er som tidligere år. Det er meldt strålende vær i hele påska, så nå er det bare å komme seg ut på fine sykkelturer, som man kan velge å gjøre korte eller lange i forbindelse med å finne postene. Snøen er borte på alle turene vi har lagt opp til, med unntak av folkestien langs Heddøla, forklarer Larsen. Lie legger til at man kan velge i helt bynære turer og turer litt ute i distriktet. De fleste turene har vært benyttet før, men selve sykkelposten kan være på et litt annet sted.

Utfordringene har følgende betegnelser; Bygdetunet, Lienfossveien, Hyttebyen, Løkja i Heddal, Raud Rygis veg, Svelgfoss 1, Folkestien i Heddal, Østmarka ovenfor Damtjønn, Øysteinstul stasjon og Grønvollfoss.

– Tidligere sesonger har vi hatt mellom 500 og 600 deltakere, og skulle gjerne hatt tusen, sier Larsen.

– Bli med da vel, lokker trioen Lie Karlberg.

Artikkeltags