Gå til sidens hovedinnhold

Rosende ord, rocka og uformelt

Notodden Blues Festival 2017:

Artikkelen er over 4 år gammel

– For en del år siden drømte Notodden om å trekke til seg de store artistene, nå er det de store artistene som ønsker seg til Notodden.

Det var litt av det statsminister Erna Solberg sa før hun offisielt åpnet den 30. bluesfestivalen i Notodden.

I sin tale trakk hun også fram de 13 entusiastene som fant på å dra i gang bluesfestivalen.

– De turte nok ikke å tro den gang at denne dagen skulle komme, og at Notodden Blues Festival skulle bli et bluessentrum i Europa og for hele verden, sa statsministeren.

Takk være fellesskapet

Statsministeren mente suksessen kommer av det fellesskapet som er i Notodden. Det at så mange er med på å skape festivalen og sette stemningen.

– Mange av de frivillige har vært med i mange år. Selv om arbeidet er hardt, går det ikke mange dagene før de bestemmer seg for å bli med neste år igjen, sa Solberg.

Hadde to ønsker

Festivalleder Jostein Forsberg kvitterte med å si at 30-års jubilanten hadde to ønsker: Buddy Guy og statsministeren, og har fått begge oppfylt.

–Jeg sa selvfølgelig ja til å åpne denne festivalen, avslutter Solberg.

Ordfører Gry Fuglestveit Bløchlinger kom også med hilsen til festivalen, og snakket om dens viktige funksjon som omdømmebygger.

– Tusen takk til NBF og til alle som står bak, sa ordføreren, og overrakte en stor gullpokal til Forsberg.

Musikalske fyrverkeri

Åpningen ble som vanlig ledet av NRKs Robert Sætervik, som også i år hadde med seg Nils Åge Nonstad. De to musikkglade fyrer fikk æren av å først introdusere Kåre Virud Band, senere de unge musikerne i populære Trampled under Foot, som vartet opp med «Rock my baby».

Deretter ble det et svensk møte i form av Ida Bang & The Blue Tears.

Rektoren på scenen

At det gror i bluesmiljøet ble også tydelig da disiplene til rektor Steven Van Zandt (Little Steven) entret scenen.

Sjefen selv skrøt som vanlig av Notodden og Notodden Blues Festival.

–Det er ingen bluesfestival som denne i Notodden, sa Little Steven. Og de unge elevene imponerte med «I Just Want to Make Love To You» med blant annet Anne Lene Nordbø fra Hjartdal som vokalist og i tillegg en rå ung gitarist.

Disse kommer vi garantert til å høre mer av.

Rosinen i pølsa

Før Hans Kristian Danielsen i LO kom fram for å overrekke en sjekk på 100 000 kroner til NBF, fikk publikum vite at han også var en meget dyktig trommis, og at de hadde satt sammen et band for anledningen.

Bandet besto blant annet av selveste Ronni Le Tekrø, Trond Ytterbø og flere, og blant publikum kunne vi høre det bli sagt: se det, der var rosinen i pølsa.

Lokale helter

Notodden Blues band spilte også, og flere andre i bluesmiljøet kom også med hilsener til 30-års jubilanten.

Kommentarer til denne saken