Vita legger ned 58 butikker - butikken på Notodden er ikke blant dem

Av

Mer enn hver fjerde Vita-butikk forsvinner, men daglig leder av Vita på Tuvensenteret, Maria Kleppen Andreassen, er glad for at deres butikk ikke er blant dem.

DEL

De nye eierne av kosmetikkkjeden Vita har besluttet at 58 butikker skal legges ned og vil nå starte opphørsalg.

Det opplyser Geir Arne Drangeid, som er pressetalsmann for Jotunfjell Partners til Nettavisen.

Nesten hver tredje butikk Vita-legges ned, noe som betyr at flere hundre mister jobben.

Til sammen har Vita-kjeden omtrent 1.000 ansatte.

- Vi er ikke blant de 58 butikkene dette gjelder, sier Maria Kleppen Andreassen til Telen. Dermed fortsetter forretningen på Notodden som før. Den skal da heller ikke ha opphørssalg.

Det er seks ansatte i hel- og deltidsstillinger i butikken på Tuvensenteret.

Flere kan legges ned

Onsdag i forrige uke ble det kjent at Jotunfjell overtar konkursrammede Cosmetic Group, som eier Vita, Vita Exclusive og Loco.

Loco, som har 24 butikker, er allerede besluttet lagt ned, mens de beste Vita Exclusive-butikker skal skilles ut som egen kjede under et nytt navn.

Det har vært mer usikkerhet rundt hva som skjedde med selve Vita-kjeden, som er den klart største med over 1000 ansatte og 206 butikker over hele landet.

Jotunfjell Partners uttalte i forrige uke at de hadde som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i VITA-kjedene som mulig, men det er nå klart at et stort antall forsvinner. Flere kan det også bli.

- Det er fortsatt noen butikker som er uavklart status og som også kan komme til å legges ned, sier Drangeid til Nettavisen.

Lønnsomt

- Hva avgjør hvilke butikker som legges ned og hvilke som videreføres?

- Det viktigste for å forklare det er muligheten for lønnsomhet på sikt. Det er beintøff konkurranse generelt i dette markedet, men vi fortsetter arbeidet for at så mange som mulig skal drive videre, sier han.

Jotunfjell og Vita detalj vil ikke gå ut med en fullstendig oversikt over butikkene som legges ned, men blant butikker som forsvinner er de følgende:

 • Vita Carl Berner, Oslo
 • Vita Grønland, Oslo
 • Vita Ullevålsveien, Oslo
 • Vita Stokke
 • Vita Vestby Storsenter
 • Vita Stokmarknes
 • Vita Sandnessjøen
 • Vita LeknesV
 • Vita Nordfjordeid
 • Vita Arkaden, Oslo
 • Vita Gjøvik sentrum

Klarte ikke snu

Varehandelen i Norge er i rask endring, og kosmetikkjedene VITA og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet. Cosmetic Group har ikke greid å snu trenden. De har vist til at detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder.

- Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital– og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Kristina Johansson, som overtok som CEO i Cosmetic Group høsten 2018.

Cosmetic Group AS' omsetning i 2018 var på 1,35 milliarder kroner, og driftsresultatet på 28,4 millioner kroner. Kjedene hadde et underskudd før skatt på 3,7 millioner kroner.

Artikkeltags