Vil slå fjorårets rekord

I toppen: Linda Rue glede seg over at de i fjor var på Topp 10-lista over softissalg og nest best i landet på generelt issalg.

I toppen: Linda Rue glede seg over at de i fjor var på Topp 10-lista over softissalg og nest best i landet på generelt issalg.

Artikkelen er over 3 år gammel

– Hittil i år har vi solgt over 10 000 softiser, og skal slå rekorden vår fra i fjor på totalt 11 100 softiser.

DEL

Det sier Linda Rue ved Circle K i Heddal med trygg røst, og kan vise til et fantastisk resultat for issalget i 2016.

– Vi kom på Topp-10-lista til Diplom-Is over softissalg i Norge i fjor, og på 2. plass i landet for generelt issalg. Det er bra for denne lille bensinstasjonen i Heddal, smiler Rue.

Resultatet i fjor utløste 5000 kroner i gavekort og masse gratis is.

– Flaks for oss

Rue har jobbet på det som nå heter Circle K Heddal i ti år, ble daglig leder for to år siden, og gikk inn som medeier i fjor.

– Vi startet med softis her på bensinstasjonen det året de la ned kiosken på Saulandsstøtta. Det er vel fire-fem år siden. Vi visste ikke at de skulle legge ned, så det var flaks, sier Rue.

I mangfoldige år gikk det gjetord om den gode softisen i kiosken ved Saulandsstøtta. Folk dro ens ærend får å spise den, til og med folk fra andre land gjorde dette og ble omtalt i Telen. Familiebedrift gjennom årstider, ble sist drevet av Marianne Engebretsen.

Det svinger i salget

Nå synes det som om arvtakerne befinner seg få km ifra, for i Heddal går det unna.

– Det kan gå langt over 100 softiser på en fredag, lørdag, søndag eller en godværsdag, og nå blir det full fart i helga siden det er countryfestival i Seljord, sier Rue.

Festivaler, Dyrskuen og andre store arrangementer i Seljord får det til å svinge i softissalget i Heddal, og det samme gjør de veifarende på vei til og fra hyttene sine.

Det sa bare poff

– Det er også mange som kommer hit fra byen for å kjøpe softis, og da Notodden og Rjukan fikk verdensarvstatusen sa det bare poff i softissalget. Det er så mange som skal til Rjukan, forteller Rue.

Sesongen er fra rundt påsketider til uti september eller så lenge det er godvær.

Renhold er stikkordet

– Hva er årsaken til at dere får så skryt for å ha så god softis?

– Vi bruker kun fløte og ellers så handler det om renhold, renhold og renhold, og jo mer softis vi selger jo bedre blir den. Det kjennes på smaken, sier Rue.

Hun har faste softiskunder som kommer igjen, noen hver dag og noen på sykkel.

- Å, denne softisen var deilig

Al­din Johansen var en av kun­de­ne som spis­te soft­is i Hed­dal tors­dag for­mid­dag.

– Jeg trod­de den bes­te soft­i­sen i Norge var på Ben`s Kafé og Mo­tell på vei­en til Stav­an­ger jeg, sier Johansen.

På far­ten fra sør til øst

Han har nett­opp fått over­rakt en stor soft­is i kjeks med sjo­ko­la­de­strø av Mar­git Hauk­vik, tatt en god munn­full og kon­sen­tre­rer seg om sma­ken.

– Den­ne var da vel­dig dei­lig, og like god som den på Ben`s Kafé, sier ka­ren fra Fro­land, litt for­bløf­fet.

Han er på far­ten fra Fro­land til Hokk­sund for Nett­part­ner. Et fir­ma som tar på seg pro­sjek­ter re­la­tert til blant an­net byg­ging, drif­ting, ved­li­ke­hold, opp­gra­de­ring, kon­troll og til­syn av in­fra­struk­tur for kraft­for­sy­ning, bred­bånd og jern­ba­ne.

Søt og myk lik­som

Og da sma­ker det med en soft­is un­der­veis.

– Hvor­for var den­ne soft­i­sen så god da?

– Han har en vel­dig søt og myk smak lik­som. Den var vel­dig god. Noen ste­der kan du kjen­ne at soft­i­sen lik­som er litt kor­ne­te. Det var slet­tes ikke den­ne, smi­ler Johansen.

Tri­ves med det­te

Mar­git Hauk­vik og Lars Kit­til­sen styr­te soft­is­ma­ski­nen tors­dag, og tri­ves så ab­so­lutt med å sel­ge soft­is. Vask av ma­ski­nen der­imot over­la­ter de til dag­lig le­der, og snak­ker om at minst 100 de­ler må vas­kes.

Artikkeltags