Nå kan alle bade på Bystranda

SOMMER:  Nå er Bystranda tilgjengelig for alle badeglade, stråler Gry Fuglestveit (f.v.), Gunleik Brekke, Ingun Vogsted og Magne Gravningen.

SOMMER: Nå er Bystranda tilgjengelig for alle badeglade, stråler Gry Fuglestveit (f.v.), Gunleik Brekke, Ingun Vogsted og Magne Gravningen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter snart ti år er endelig prosjekt Bystranda på plass. Det betyr blant annet at rullestolbrukere og andre med nedsatt funksjonsevne har fått tilgang til vannet.

DEL

Baderampen kom nylig på plass, og det samme en «vei» ned til rampen langs plenkanten på Bystranda. Nå er det egentlig bare badetemperaturene som mangler.

– Et veldig positivt tiltak

Det er også satt opp en fin steinmur, som fint kan benyttes som benk, langs skråningen mot gang- og sykkelveien/parkeringsplassen. Sistnevnte hvor det er elbillader, tømmestasjon for bobiler og toaletter skal asfalteres snart også.

– Dette er et veldig positivt tiltak, sier Magne Gravningen og Ingun Vogsted i Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, og titter fornøyd på baderampen. Vogsted setter også stor pris på steinmuren. – For meg, og andre som har dårlige bein, er det veldig kjekt å kunne sette seg ned her når man har med barnebarn.

– Det virker som politikere og alle andre har blitt mye mer opptatt av universell utforming og tilrettelegging for alle, nikker Gravningen fornøyd.

Ting tar tid

Prosjektleder Gunleik Brekke og ordfører Gry Fuglestveit husker de for snart ti år siden satt hos Søndergaard Rickfelt og planla. Den gang var ikke Fuglestveit ordfører, men satt i rådet for de funksjonshemmede.

– I forbindelse med etablering av toalettbygg, kom Gry med ideen om Bystranda. Jeg husker Håvard Bakka og Reidar Solberg satt sentralt i politiske utvalg den gangen, mimrer Brekke, som nå fikk satt fart i planene igjen. Han jobber for tiden med infrastrukturen på Jernverkstomta.

– Vannfronten Eiendom eier både Jernverkstomta og Nesøya, og da det ble stopp i arbeidet på Jernverkstomta behøvde Tveito Maskin noe å gjøre i mellomtida. Da kunne vi ta fatt på Bystranda, forklarer Brekke.

– Hva har investeringene på Bystranda kostet?

– Baderampen og det som hører til den har kostet rundt 100 000 kroner, svarer Brekke. Ordføreren understreker at dette er fullføringen av et tidligere vedtatt prosjekt. – Det kommer et par badeleker til, og hvis noen lurer på hvorfor badelekene ligger så langt ute så er det fordi de som skal bruke dem skal være svømmedyktige, forklarer Fuglestveit.

BENK: Bystranda har også fått en fin steinmur, som kan brukes som benk.

BENK: Bystranda har også fått en fin steinmur, som kan brukes som benk. Foto:

Roser hagelag og dykkere

Det er for øvrig satt opp skilt som forteller at all bading skjer på eget ansvar. Ordfører og prosjektleder er også svært glade for den innsatsen Notodden Hagelag gjør på frivillig basis på området, og også Notodden dykkerklubb som de samarbeider med. De deler ut flere verbale roser til ildsjelene.

– Og vi vil berømme administrasjonen for gjennomføringen av dette prosjektet, avslutter Gravningen og Vogsted.

Artikkeltags