Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper mot snø og parkerte biler

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjøreforholdene på sideveiene i Notodden er flere steder vanskelige. Brøytemannskapene gjør så godt de kan. I kveld er det satt på mer mannskap.

For abonnenter

– Når Telen får spørsmål om hvor brøytemannskapene er, kan jeg fortelle at vi har alt materiell og mannskap ute. Nå har jeg nettopp gitt dem litt mat før de gyver på igjen, sa vaktsjef Tor Olav Tobiassen i Notodden kommune ved 16-tider i dag. Smøen laver ned og mer mannskap er satt på. Situasjonen er krevende.

Vanskelige kjøreforhold

Telen har i løpet av dagen fått spørsmål om hvor brøytemannskapene er etter at mange har opplevd kjøreforholdene som mer enn vanskelige i flere bydeler. Telen har mottatt klager fra Høgås, Kåsa Terasse, Tveiten, Skogen, Yli og Tinnesmoen.

– Jeg skjønner at folk blir provosert når de  tror vi ikke er ute. Det er vi nemlig, Vi gjør så godt vi kan, men på grunn av at det ved mildværet for vel ei uke siden med påfølgende kulde ble det mange steder dype hjulspor. Det sier seg selv at det blir vanskelig å brøyte under slike forhold. Vi fyller hjulsporene med snø og etter at et par biler har kjørt der blir det slaps og like ille, sier Tobiassen.

Hjelp oss med jobben

– Mannskapene står på, men opplever mange steder at biler står kjelke til for mannskapene når de skal forbi med materiellet. Slikt tar tid og skaper problemer, så hjelp oss med å gjøre jobben litt mer effektiv, ber Tobiassen.

Høye brøytekanter

– Vi har nå fått så stort snøfall i vinter at mange av de små veiene har høye brøytekanter og med plogutstyret får vi ikke løftet snøen over brøytekanten. Det betyr at veibanene blir smalere og smalere, sier Tobiassen – som har en bønn til alle som opplever vanskelige kjøreforhold.

Kjør forsiktig

– Kjør forsiktig og etter forholdene og vit at vi hele tiden er ute for å gjøre kjøreforholdene bedre. Vi har veier på kryss og tvers fra Omnesfossen til Tinnegrend, sier Tobiassen som har et veinett på drøye 120 km som skal brøytes og alle ønsker at mannskapene skal komme til dem først. Det er fysisk umulig.

I kveld er det satt på mer mannskap for rydde unna snøen som laver ned.

Kommentarer til denne saken