Her kommer det et helt nytt borettslag

EIKESKARLIA: Her ser du hvor det nye borettslaget kommer i forkant av de tre blokkene.

EIKESKARLIA: Her ser du hvor det nye borettslaget kommer i forkant av de tre blokkene. Foto:

Allerede uka etter påske starter grunnarbeidene for det som skal bli Eikeskarlia borettslag, som vil bestå av tomannsboliger og firemannsboliger, og som blir et OBOS-borettslag.

DEL

– Dette blir et flott prosjekt og et borettslag som legger til rette for alle, uansett mobilitet. Det blir flotte uteområder, sosiale soner, lekeplass og sti rundt området. Boligene får en god planløsning og standard, forteller Tonje Eriksen, som er salgskonsulent hos Block Watne AS på Kongsberg.

Et helt borettslag

Block Watne eies av OBOS (Oslo bolig- og sparelag), og dermed har OBOS-medlemmer forkjøpsrett, og den med lengst ansiennitet stiller sterkest. Dette er det tredje OBOS-prosjektet i Notodden, etter Eikeskartunet først med de tre lavblokkene med seks leiligheter i hver, og deretter eneboliger i rekke. Tidligere har denne type leiligheter blitt revet unna veldig kjapt.

ETT PLAN: De to Tomannsboligene får livsløpsstandard.

ETT PLAN: De to Tomannsboligene får livsløpsstandard. Foto:

– Vi håper på det samme igjen, sier Eriksen, og opplyser at i utgangspunktet ønsker Block Watne å selge 50 prosent av et bygg, før de starter byggingen. I Eikeskarlia borettslag blir det to firemannsboliger og to tomannsboliger, alle enheter med carport, sportsbod og tilrettelagt for lading av elbil. Grunnarbeidene starter allerede uka etter påske.

– Vi har en sterk organisasjon i ryggen så man skal ikke se bort fra at vi bygger før halvparten av et bygg er solgt, slik vi også har gjort det i Eikeskartunet, sier Eriksen.

Tilrettelagt for rullestolbrukere

Block Watne leverer nøkkelferdige boliger, så det er bare å låse seg inn og sette på plass eiendelene sine. Også plen, gjerder, hekker og steinlegging skal være på plass. Borettslaget tilrettelegges slik at alle kommer seg rundt på en enkel måte, også barn og mennesker som bruker rullestol eller rullator. Tomannsboligene har tre soverom og livsløpsstandard, mens leilighetene i firemannsboligene har to soverom og enten balkong eller markterrasse. Har man dyr må man søke borettslag om tillatelse, noe Eriksen sier pleier å løse seg fint.

TO PLAN: Leilighetene i  firemannsboligene får to soverom.

TO PLAN: Leilighetene i firemannsboligene får to soverom. Foto:

23. mai er det salgsstart, og OBOS-medlemmer må melde forkjøpsrett før klokka 12.00 to dager i forveien. De som melder forkjøpsrett, er ikke forpliktet til å kjøpe leilighet, men varsler at de muligens vil gjøre det.

– Selger man en bolig i et OBOS-borettslag, vil forkjøpsrett med OBOS ansiennitet gjelde også for ny kjøper, men først vil det være mulig med intern ansiennitet. Det betyr at hvis en annen beboer i borettslaget vil kjøpe leiligheten, har denne forkjøpsrett, forklarer Eriksen.

Block Watne/OBOS opererer med en inngangsbillett på 30 prosent av totalprisen. – Det er individuell nedbetalingsordning, så det er fullt mulig å betale en høyere inngangsbillett og slik få lavere felleskostnader i måneden, avslutter Eriksen.

Artikkeltags