Hjertevarmen stråler

Låvekoret: I 20 år har de holdt på. Under lysmessen delte de vakker sang ledet av dirigent Marianne Tovsrud Knutsen.

Låvekoret: I 20 år har de holdt på. Under lysmessen delte de vakker sang ledet av dirigent Marianne Tovsrud Knutsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Årets Julegave er på god vei til å sette ny rekord. Utstrålt effekt av hjertevarme har ført en kvart million inn på kontoen for opplevelse og deltakelse i 2018.

DEL

– Jeg tror dette må være den viktigste innsamlingsaksjonen i lokalsamfunnene våre, mener sokneprest Terje Nyvoll-Todnem, som sammen med egen menighet samlet inn drøye 7000 kroner etter lysmessen hvor en rekke artister bidro med sang og musikk foran om lag 300 tilhørere. De bidrar til å utgjøre en forskjell for vanskeligstilte barn og unge i Notodden,Hjartdal og Sauherad.

Trond Ytterbø, Odd-Arne Thorbjørnsen, Tor Egil Skår, Marianne Tovsrud Knutsen, Wegard Golebiowski, Julian Isaacs, Jørn Rønningen, presten selv og Låvekoret sto for det musikalske innholdet i lysmessen som også i fjor øremerket kollekten til det målretta fellesløftet Årets Julegave.

Elim tok to runder

Både Nyvoll-Todnem og forstander Sverre Granlund i Elim synes aksjonen er spesielt viktig fordi formålet er barn som uskyldig rammes av familiers vanskelige økonomiske situasjon.

– Det gjør inntrykk at vi i all vår rikdom i dette landet hvor de aller, aller fleste har det så bra, har barn som har det vanskelig og ikke kan delta i det som for de fleste er normalt og selvfølgelig, sier Sverre Granlund – som tok to runder med kollekt for å nå 10 000.

– Ja, jeg var litt frimodig og mente vi måtte nå 10 000. Vanligvis er jeg forsiktig å be om noe som helst, men denne saken er så viktig at jeg tok sjansen, sier Granlund.

Tror på statsministrene

– Jeg tror på alle statsministrene som har snakket om at de vil gjøre noe med fattigdommen for å tilstrebe likeverd, men de har ikke lykkes. Jeg tror også at det er viktig at vi som lokalsamfunn står sammen om en slik oppgave når det er nødvendig ved å åpne hjertene våre – ikke bare lommebøkene, sier Nyvoll-Todnem og berømmer givergleden. Granlund også.

– Aksjonen er lokal og hjelper så målstyrt. Bruken av Familiehuset styrker tilliten til denne aksjonen, mener Granlund.

Tallene forteller alt

– Når vi vet at det er 276 registrerte barn og unge som lever under fattigdomsgrensen bare i Notodden, forteller det sitt om hvor viktig denne aksjonen er. Det er mørketall og vi bør tenke oss om midt i kjøpe-julen, mener soknepresten.

Blir glad og imponert

– Det er helt fantastisk å se hvordan lokalsamfunnet svarer på Telens innsamlingsaksjon år etter år.Kari Myrene klyper seg i armen over resultatet som med innmeldte og innbetalte beløp har nådd en kvart million på 11 innsamlingsdager. Det er mer enn fantastisk

– Det varmer veldig. Når de utgåtte 10.-klassene ved Heddal ungdomsskole gir klassekassa si til aksjonen, forteller det at ungdom bryr seg på en flott måte. Hele dette lokalsamfunnet og bygdene viser at de tar utfordringen for de vanskeligstilte barna og unge på ramme alvor. Sammen utgjør vi en forskjell. Gjennom hele 2018 gis Familiehuset muligheter til å gi disse barna og ungdommene en mulighet til å delta på fritidsaktiviteter og kjøpe utstyr de ellers ikke ville fått. Det å kunne ta en tur i Sommarland eller på kino er ingen selvfølge for denne gruppen av unge mennesker. Derfor gjør det så godt å kunne bidra på denne måten. Vi skal heller ikke glemme at gavene gis anonymt, sier Kari Myrene som forvalter pengene som kommer inn via Telens innsamlingsaksjon øremerket for formålet.

– Det siste er så viktig. Det er for mange ydmykende å be om noe. Nå slipper de det.

En drøy kvart million

Dette har kommet inn siden sist:

Astrid Oddlaug Wang 300, Bjarne Ljosland 500, Gunnbjørg Fisketjønn 200, Odd Kyllingmark 250, Joackim Dubrefjord 500, Ingar Gullbring 500, Hans Peder Jarnæs 400, Ragnhild Høibø Steinmoen 300, Sissel Rjukan 500, Brystkreftforeningen i Øvre Telemark 1550, Odd Kyllingmark 500, Tor Ingebretsen 500, Øyvind og Signe Lien 500, Unni Gravningen Anundskås 500, Gail Mundahl Wehn 300, Tove Fjeld Ødegaard 400, Marit Ljosland Myklebostad 300, NN 6300, Lions Club Telerosa 10 000, Maria Loge Nr 13 A 5000, Asbjørg Brekke 500, Ragnhild Moen Norheim 5000, Arve Bakken 2000, Lasse Koslung 500, Liv Marit Tveitan 1000, Berit Reidun Kvisli 500, Einar og Hildegunn Idland 500, Britt Paula Hansen 500, Gunleik Strand 300, Lions Club Notodden 20 000, Heilt Nils 5000, De er imitert 5000.

Innmeldte beløp: Mur- og Flismester Rusland Birna 5000, Tele Feltutvikling 10 000, Lysmesse i Heddal menighet 7000, menigheten Elim 10 200.

Totalt innkommet og innmeldt: 263 941

Artikkeltags