Bekkevold mener NRK ikke driver i samsvar med samfunnsoppdraget

VURDER IGJEN: Geir Bekkevold ber NRK om å vurdere sine regionale sendinger på nytt. I hele Norge er misnøyen med omleggingen stor.

VURDER IGJEN: Geir Bekkevold ber NRK om å vurdere sine regionale sendinger på nytt. I hele Norge er misnøyen med omleggingen stor.

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Geir Bekkevold er klar i sitt krav til NRK: - De bør ta på alvor det oppdraget de har fått av Stortinget og vurdere de regionale sendingene på nytt.

DEL

Geir Bekkevold er en av Telemarks representanter i Stortinget og medlem av Kristelig Folkeparti, han er partiets mediepolitiske talsmann.

Bakgrunnen for Bekkevolds engasjement er blant annet saken TA hadde i går om den kritikk som reises mot NRK og deres nye regionale sendinger på tv. Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen uttalte blant annet at NRK-omleggingen er uheldig og har ført til mindre nyhetsdekning fra distriktene.

I praksis innebærer omleggingen at én 15 minutters sending før Dagsrevyen har gått over til tre korte nyhetsoppdateringer ut over kvelden.

Ikke i samsvar med samfunnsoppdraget

- Jeg opplever at omleggingen svekker distriktssendingene. Det er etter mitt syn ikke i samsvar med det samfunnsoppdraget NRK har, sier Bekkevold.

Han påpeker at NRK har et spesielt ansvar som allmennkringkaster.

Når det gjelder NRKs nettsatsing, mener Bekkevold at en må være seg bevisst at denne går inn på området til lokalavisene. - Og NRK bør naturligvis erkjenne at lyd og bilde faktisk er viktig.

Tror på Skei Grande

- Vil det hjelpe med en ny kulturminister fra Venstre?

- Jeg har tro på at det vil gi en aktiv kulturpolitikk, og jeg håper at Trine Skei Grande kan engasjere seg i denne saken. Men det er viktig at NRK selv tar den på alvor.

Fornøyd med svaret fra ministeren

Det var onsdag at Åslaug Sem-Jacobsen tok opp NRK-situasjon med den forrige kulturministeren. Hun fikk svar.

- Jeg er ganske fornøyd med det og opplever at ministeren var opptatt av at NRK skal oppfylle samfunnsoppdraget i forhold til nyhetsformidlingen fra distriktene.

Sem Jacobsen tror dessuten at må ble mer diskusjon om NRKs nyhetssatsing på nett sett i forhold til avisenes mening at det går dem i næringa.

- Samtidig er ikke nettsatsinga så enkel for NRK. Tidligere har dette kringkastingsselskapet vært kritisert for ikke å være god og relevant nok på nett. Nå er de det. Som jo er bra.

Under møtet i Stortinget fulgte Sem-Jacobsen det sporet og fikk fram at en del avishus "uttrykte bekymring for at omleggingen i NRK til mer satsing på nyheter på internett gjør at betalingsviljen blir mindre." Avishusene skal ha etterlyst mer balanse, og det er kanskje en mulighet til å utfylle hverandre mer; det skal være få andre som er bedre rustet enn NRK til å lage tv fra distriktene.

Artikkeltags