Ski over – bil under

To bruer: En omfattende infrastruktur er i ferd med å komme på plass vest i Gausta-området. Akkurat nå er en hvelvebru i stål i -under alpinbakken – ferd med å bli ferdig. Lenger ned i  Toreskyrjavegen bygges en trebru  for den nye langrennsløypa. I felt H25 (til høyre i bildet og videre oppover lia) er  vei, vann og avløp til 38 tomter nå på plass.

To bruer: En omfattende infrastruktur er i ferd med å komme på plass vest i Gausta-området. Akkurat nå er en hvelvebru i stål i -under alpinbakken – ferd med å bli ferdig. Lenger ned i Toreskyrjavegen bygges en trebru for den nye langrennsløypa. I felt H25 (til høyre i bildet og videre oppover lia) er vei, vann og avløp til 38 tomter nå på plass.

Artikkelen er over 2 år gammel

.

DEL

En hvelvbru og en skibru er i ferd med å anlegges vest i Gausta-området.

I hele Gaustaområdet er det hektisk byggevirksomhet for tida. En kan høre dumpe smell fra anleggsfolk som flytter på stein og spikerpistolene til håndverkere som setter opp den ene hytta etter den andre. Vellyd for dem som de siste 20–30 årene har jobbet for å utvikle denne delen av fjellet. Det siste året har det vært spesielt mye aktivitet fra øst i Klonteigfeltet, Gaustatoppen Lodge rett ved Hotellbakken eller i det store fjellamfiet rundt Bygget helt i vest.

60 personer i sving

– I enkelte perioder har vi hatt nesten 60 ansatte i sving på ulike prosjekter rundt her. Totalt tipper jeg mellom 150–200 tinndøler jobber her oppe nå, forteller Johannes Alseth, daglig leder i Br. Alseth AS.

Et av prosjektene entreprenørselskapet fra Atrå er engasjert i er byggingen av en 50 meter lang hvelvbru på Toreskyrkjavegen.

– Det er stålplater som skrus sammen nærmest til en tunnel. Over skal vi fylle og stabilisere med masse. Her kommer en ny alpinbakke ned. En bakke som etter det jeg forstår skal være klar vintersesongen 2018/2019, forteller han.

Klargjort 38 nye tomter

Langs den bakken bygges det hytter. Siden i sommer har folk og maskiner vært engasjert med å anlegge veier, vann, avløp med rør, kummer og alt som hører til det nye hyttefeltet H25. Et felt som strekker seg fra Kvitåvatns bredder og oppover fjellia – fra 950 til 1000 meter over havet.

– I løpet av oktober regner vi med å være ferdig med felt H25. 38 tomter alt i alt, noen av dem inkluderer to boenheter. Det har vært en omfattende jobb. Aktiviteten er høy i området og det jobbes godt med å selge tomter og hytter. Snart skal vi gå i gang med å prosjektere to nye felt, påpeker han.

Dette er den andre hvelebrua på veistrekningen. Langrennsfolket får også sin overgang i form av en trebru over Toreskyrkjavegen.

Veien åpner igjen

I forbindelse med byggingen har hovedveien inn til felt H27 og H28 vært stengt. Hytteeierne har kommet til hyttene via en midlertidig vei fra Bygget. I slutten av denne uka åpner veiene igjen og alt er tilbake til normalen.

Artikkeltags