Henrik Bakke: – Jeg beklager!

BEKLAGER: - Jeg beklager overfor de som føler seg rammet og jeg legger meg langflat for kritikken, sier Henrik Bakke.

BEKLAGER: - Jeg beklager overfor de som føler seg rammet og jeg legger meg langflat for kritikken, sier Henrik Bakke. Foto:

– Jeg legger meg langflat og beklager, men jeg mener ordføreren klubbet meg for tidlig.

DEL

Det sier Henrik Bakke etter å ha skapt en orkan av reaksjoner etter at han sa da han sa at de som velger å være homofile, får ta det på egen kappe, for Herren kommer til å straffe dem senere.

Det ble feil

– Jeg føler meg litt misforstått og jeg ble klubbet tidlig. Jeg fikk ikke sagt hva jeg mente om det saken dreide seg om – nemlig om de kommunale flaggstengene skulle kunne brukes til regnbueflagget, sier Bakke.

– Men mener du at de homofile vil bli straffet når de står for herren?

– Det står i Bibelen, men jeg mener at det ethvert menneskets frie vilje som gjelder. Folk kan gjøre hva de vil.

– Beklager du at du sa det fra talerstolen?

– Ja, det burde ikke ha vært sagt og jeg mente det ikke slik. Det burde ikke ha vært i innlegget mitt. Beklager. Jeg legger meg flat for kritikken som har kommet.

Nei til flagging

– Det denne saken dreide seg om var jo bruk av regnbueflagget i kommunale flaggstenger og det er jeg sterkt imot, men flertallet bestemmer og jeg bøyer meg for det.

– I partiet var det jo avklart hvordan vi skulle stille oss til dette ... Jeg mener at flaggstengene til kommunen bare skal brukes til det norske flagget og ikke noe annet.

– Avklarte du at du fra talerstolen også ville si at Herren vil straffe homofile?

– Nei, det var ikke avklart og det skulle som sagt ikke vært sagt ...

– Så det var en tabbe?

– Ja så absolutt!

Kan bli uavhengig?

- Dersom Senterpartiet velger å gi deg en skarp reprimande, går du da til Partiet De Kristne? Du har valgt "partihoppiong" ved flere anledninger?

- Jeg kommer aldri, og jeg sier aldri, til å melde meg inn i Partiet De Kristna. Da blir jeg heller uavhengig i kommunestyret, men jeg håper jo at det er litt takhøyde i Senterpartiet, sier Bakke.

Artikkeltags