Førjulskvelden ble en knallsuksess

FULL RULLE: I Black Box-rommet var det full rulle hele tiden i hinderløypa.

FULL RULLE: I Black Box-rommet var det full rulle hele tiden i hinderløypa.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble en suksess i første forsøk. Det ble folksomt og hyggelig, sier Kristine Riis ved Universitetet.

DEL

Onsdag gjennomført de sin første førjulskveld noensinne – og det blir garantert ikke den siste. Barn, unge og voksne strømmet til «gøyborgen" på Sætre som viste seg som pip åpen for lokalsamfunnet. – Det er slik vi ønsker det, Universitetet skal være en del av lokalsamfunnet og lokalsamfunnet en del av Universitet, sier Riis.

Stinn brakke

– Vi håpet på «stinn brakke» – og det ble det!, sier leder av campusutviklingsutvalget Eva Bjerkholt.

Store deler av campus Notodden sydet onsdag ettermiddag og kveld av aktivitet og hyggelig førjulsstemning. Allerede før kl. 14 begynte folk å strømme inn gjennom den julepyntede hovedinngangen og slik fortsatte det til ut på kvelden. I kantineområdet var det rigget til med forskjellige aktiviteter som kransebinding, papir- og tekstilverksted. Studenter hadde en egen salgsutstilling, hvor de solgte egenlagde produkt, alt fra smykker og vesker til bamser og julepynt. Dramarommet black box var for anledningen laget om til tumle-rom med hinderløype, hvor særlig de minste storkoste seg. En varm, rødkinnet gutt måtte ut og drikke litt, før det var «på'n igjen». På storskjerm ble det vist kjente og kjære julefilmer som perler på en snor, og det ble servert enorme mengder med ny-poppet popkorn!

Pinnelussekatter og rock

Og det ble en helt ny utgave av de tradisjonelle lussekattene som hører førjulstiden til.

PINNELUSSEKATTER: Lars FRers og sønnen Menko koste seg med pinnelusekatter.

PINNELUSSEKATTER: Lars FRers og sønnen Menko koste seg med pinnelusekatter.

– Ja, det ble det. Ved uteklasserommets bålplass var det fyrt opp bål og folk fikk en hyggelig prat med studenter og ansatte, og det var da utgaven kalt pinnelussekatter så dagens lys og ble stekt på bålet, forteller Riis, som legger til at det skjedde noe i alle deler av det store Universitetet «oppå haugen» i byen.

I drama- og musikkbygget var det konsert med studenter ved årsstudiet Rytmisk musikk og studioarbeid, med et bredt og spennende repertoar med alt fra Johnny Cash, høstjazz, elektronisk musikk til akustisk hardrock. I Foajegalleriet inviterte illustratør og instituttnestleder Liv Andrea Mostøl til poetisk og stemningsfull atmosfære i sin utstilling av egne arbeider.

Grøt i lange baner

Bokhandelen, biblioteket og kantinen hadde forlenget åpningstiden.

– Det ble fullt kjør i kantinen. Så mye grøt ble det bestilt at studentene måtte tråkke til som servitører. Vi måtte koke opp grøt i flere omganger. Så gøy at det ble en suksess, sier Bjerkholt og Riis.

I DigTekLab kunne man lage julekuler med laser-kuttede træ-deler, ta julebilder i green room og kjøre berg-og- dalbane med VR-briller. Sammen med Kodeklubb Notodden ble det 3D-printet reinsdyr og pepperkakeformer, laget stjerner og andre geometriske former. I verkstedet for faglærer i design, kunst og håndverk, sto folk i kø for å spikke sleiver og nisser, samt forme i leire. En av initiativtakerne til arrangementet, student Andrine Løvheimen, hadde hektiske timer, men storkoste seg mellom hoggestabbene sammen med faglærer Tore Risnes og de mange besøkende. Student Andrine Løvheimen var full av lovord etter arrangementet.

– Så kult at så mange kom og at det var så stor aktivitet. Dette må bli en tradisjon, slår hun fast.

Og det blir det, fastslår Bjerkholt og Riis i campusutviklingsutvalget.

Artikkeltags