Søppelkonteinere blåste ned fra Gaustatoppen

Av
DEL

Det var ingen hyggelig melding som kom til Halvor Br. Haukaas mens han satt på frokostmøtet til RNU, og han nettopp hadde skrytt av opplegget som de har vært med på for å bli Miljøfyrtårn-sertifisert.

Gaustabanen er opptatt av bærekraft og miljø, og å holde Gaustatoppen og gaustaområdet pent og rent. To av Gaustabanens grønne søppelkonteinere hadde nemlig i løpet av nattens stormkast blitt tatt av vindkastene og blåst ned fra Gaustatoppen, og innholdet ble spredt over hele Gaustaområdet.

I linken nedenfor kan du se flere bilder:

– Vi har aldri opplevd maken. Det er litt av en jobb å få konteinerne opp igjen, og jeg er redd innholdet er spredd for alle vinder. Det er to tunge lukkede konteinere som har rulla en lang strekning. Nå må vi få ryddet opp, og så må vi vurdere å tjore konteinerne så noe slikt ikke skjer igjen. Jeg har vanskelig for å skjønne det, for de er tunge, og var i tillegg fulle av avfall, sier Haukaas, som har sendt RA bilder fra oppryddingsaksjonen etterpå. Han ber folk plukke opp det de finner av skrot som kan komme fra konteinerne, siden det kan ligge hvor som helst

– Hjelp vil vi sette stor pris på, sier Haukaas.

– Men vi tror mesteparten av innholdet fra konteinerne er plukket opp nå, opplyser Halvor Br. Haukaas.

– Nå har det blåst hardvind i ukevis, og det er klart at det lager utfordringer. Hvis det fortsetter så er det et problem, sier Haukaas, som ikke har opplevd maken til lang vindperiode på Gaustatoppen som han har opplevd siden jul i fjor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken