Klar for Icebug Experience Mountaintrail i juni

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Icebug Experience Mountaintrail, går av stabelen på Gaustablikk siste helgen i juni 2018.

DEL

75 km på 3 dager Arrangementet, som arrangeres for første gang i Norge, er et samarbeid mellom den svenske skoprodusenten Icebug og Gaustablikk. Løpet, som hittil kun har vært arrangert i Sverige, har der hatt opptil 900 deltakere fra 30 land.

– Etter et ferieopphold på Gaustablikk, fikk vi en henvendelse fra Jonas Svengård i Icebug, som mente at området ville være perfekt for et landskapsløp, forteller markedskoordinator på Gaustablikk, Gro Rånman.

– Vi tok imot utfordringen, og er nå kommet langt i forberedelsene til det som blir et av våre største sommerarrangement, fortsetter Rånman.

Begge samarbeidspartnerne har til felles, et ønske om å få publikum ut i naturen. Icebug Experience Mountaintrail, er derfor et arrangement som egner seg for barn, så vel som turgåere og profesjonelle. Mens mange velger å løpe i landskapet, arrangeres samtidig Kids Camp for de minste på Gaustablikk.

– Helseeffekten av å ferdes i naturen, er enorm, sier Jonas Svengård, race & eventmanager for Icebug og den som nå tar arrangementet til Gaustablikk. Vi har arrangert Icebug Experience gjennom en årrekke. Flere hundre deltakere i alle aldre, deltar hvert år i Bohuslän og vi er gledelig overrasket over den store oppslutning for deltakelse her på Gaustablikk, legger Jonas Svengård engasjert til.

Arrangementet skulle i første omgang være et testløp for å se om et liknende arrangement som i Sverige kunne gjennomføres. Mye skulle på plass, ikke minst avtaler med grunneiere. Arrangørene har møtt velvilje og positivitet hos alle involverte og påmeldingene nærmer seg nå 100 deltakere.

– At oppslutningen skulle være så stor, overrasker selv oss, sier en entusiastisk Gro Rånman. Vi regnet med et sted mellom 20–35 deltakere, men vi ser at arrangementet vokser langt over det vi kunne forestille oss. Samarbeidet med Jonas Svengård og Icebug er enestående og vi ser virkelig fram til gjennomføringen i juni, avslutter markedskoordinatoren.

Planlagte områder hvor løpene gjennomføres, er områdene rundt Gaustablikk og Gaustatoppen. Deltakerne går, jogger eller løper 75 km fordelt på 3 dager.

– Vår erfaring er, at deltakerne sitter igjen med minner for livet, forteller Jonas Svengård.

– Vi ser at flere deltar år etter år, dette vil vi gjerne få til også i de fantastiske områdene rundt Gaustablikk. Vårt mål er å etablere en tradisjon for Icebug Experience Mountaintrail i Norge, og i godt samarbeid med Gaustablikk, er vi sikre på å få dette til, fortsetter Svengård, som altså er å finne i fellene rundt Gaustablikk i juni.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken