Læreren som er savnet etter ulykken, er antatt omkommet

FORTSETTER SØKET: Læreren som fremdeles er savnet etter ulykken i Seljordsvannet, er antatt omkommet.

FORTSETTER SØKET: Læreren som fremdeles er savnet etter ulykken i Seljordsvannet, er antatt omkommet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SELJORD: En kvinnelig lærer fra Midt-Telemark er fortsatt savnet etter båtulykken i Seljord torsdag. Letemannskaper har søkt etter den antatt omkomne kvinnen til lands og til vanns helt siden uhellet skjedde.

DEL

Leteaksjonen i Seljordsvannet har pågått for fullt også i dag.

En av de to omkomne skoleelevene var enslig mindreårig flyktning. Den andre omkomne var en av fire i samme familie som var med på båtturen.

I alt var det seks personer i ulykkesbåten, som nå er funnet. Den sjette som var ombord, en lærer bosatt i Bø, er fortsatt savnet.

Sonarsøk på dypet

– Letemannskaper har i løpet av dagen søkt gjennom de aktuelle områdene til lands. Det fortsettes nå med søk i vannet etter antatt omkommet person. Dette ble gjennomført overflatesøk, søk med dykkere og miniubåt fram til kvelden. Dersom det ikke gjøres funn, vil søket bli trappet noe ned, men politiet og Røde Kors vil fortsette med overflatesøk gjennom helgen. Søndag formiddag vil det på nytt bli startet opp søk i dypet med sonar, opplyser politiets pressekontakt Sigrid Dahl fredag kveld.

I alt 17 personer fra Sivilforsvaret og rundt 20 fra Røde Kors har i dag deltatt i letingen sammen med flere politifolk.

Sikret båten

Politiet ser alvorlig på hendelsen og fortsetter etterforskningen for å avklare hva som egentlig skjedde ute på vannet i 14-tiden torsdag.

De har tidligere bekreftet at båten som ble brukt er funnet og sikret, men politiet har foreløpig ikke sagt noe om bakgrunnen for ulykken eller hva som er blitt sagt i avhør, melder NTB.

Les også: - Det er en forferdelig tragedie 

De involverte i hendelsen er alle tilknyttet Nome videregående skole og Nome og Bø voksenopplæring, men hendelsen skjedde i skolens høstferie.

– Parallelt med søk etter savnede og etterforskningen av saken arbeider politiet med å støtte krisehåndteringen i de tre involverte kommunene. Kontaktpersoner i Nome kommune er ordfører Bjørg Tveito Lundefaret, i Bø kommune rådmann Åse Egeland og i Seljord kommune ordfører Halfdan Haugan, skriver politiet i en pressemelding.

Artikkeltags