Telemarksstudenter drept i Marokko

Artikkelen er over 1 år gammel

Den norske og den danske kvinnen som ble drept i Marokko studerte i Bø.

DEL

– Vi har i dag fått den vonde beskjeden om at to USN-studenter ved campus Bø er drept i Marokko, skriver rektor Petter Aasen i en pressemelding. Han reiser til Campus Bø for å være sammen med studenter og ansatte der. Det samme gjør dekanen ved fakultetet kvinnene studerte på.

Den norske kvinnen er 28 år, og familien bor på Bryne, bekrefter operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Sørvest politidistrikt overfor NRK.

Både kvinnen og hennes danske venninne studerte på friluftslinja i Bø - og var nå på en måned lang ferie i Marokko.

- Vi er opptatt av at alle berørte studenter og ansatte har det bra, og får den hjelpen de trenger. USN har satt krisestab. Tankene våre går nå til jentenes familier, opplyser rektoren.

Én person pågrepet

Marokkanske myndigheter bekrefter at én person er pågrepet, siktet for drapet på en norsk og en dansk kvinne, melder NTB.

– Kripos har tatt kontakt med marokkansk politi for å avklare hva som har skjedd og bli enige om det er behov for bistand. Vi tilbyr våre tjenester hvis de ønsker at vi skal bistå med noe. Foreløpig er det ikke kommet noe offisielt fra marokkanske myndigheter om bistand eller hendelsen, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Alexander Due, i Kripos til Nettavisen.

Funnet i fjellområde

Jærbladet skriver at moren til den døde kvinnen delte dødsbudskapet på Facebook mandag kveld.

Kvinnen ble funnet drept i et fjellområde utenfor Marrakech sammen med en 24 år gammel dansk kvinne fra Grindsted i Sydjylland.

– Vi hadde frarådet henne fra å reise dit, fordi det er et sånt kaotisk sted, sier hennes mor til den danske avisa Berlingske.

Tirsdag morgen ventet hun på mer informasjon fra Marokko, og vil sammen med datterens far finne ut av hvordan de skal bringe henne hjem.

Artikkeltags