Erna om tingrettsnedleggelser: – Sannsynligvis et altfor sterkt grep

SÅR HÅP: Erna Solberg gir de som kjemper for tingrettene et visst håp ved å mene at reduksjonen fra 60 til 22 tingretter kan være for drastisk.

SÅR HÅP: Erna Solberg gir de som kjemper for tingrettene et visst håp ved å mene at reduksjonen fra 60 til 22 tingretter kan være for drastisk. Foto:

Statsminister Erna Solberg (H) vedgår at forslaget fra Domstolkommisjonen om å kutte antallet tingretter fra 60 til 22 er drastisk.

DEL

Tirsdag la Domstolkommisjonen fram sin første delrapport som handler om struktur og organisering, som blant annet går ut på å kutte antall tingretter fra 60 til 22, og stenge halvparten av landets rettslokaler for godt.

I rapporten kom det også fram et forslag om at Kongsberg og Eiker tingrett legges under Drammen, eller Buskerud tingrett, noe som vil bety at sju lokale arbeidsplasser går tapt.

Statsminister Erna Solberg (H) vedgår at forslaget fra Domstolkommisjonen om å kutte antallet tingretter fra 60 til 22 er drastisk. Det skriver NTB.

– Måten de har lagt det opp på, er sannsynligvis et altfor sterkt grep. Vi må gjøre tiltak for å sikre at vi har gode domstoler med god kvalitet, men også at vi er til stede i hele landet, sa statsministeren i Stortinget fredag.

Hun kommenterte denne ukens forslag fra Domstolskommisjonen om å legge ned 38 tingretter over hele landet. Ifølge statsministeren skal saken nå diskuteres og ut på høring.

Regjeringspartiet KrF har allerede skutt ned forslaget. I tillegg har opposisjonen reagert sterkt.

– Her skal man avvikle i distriktene og bygge opp rundt de store byene. Og nå er det altså domstolene som står for tur, sa Senterpartiets Marit Arnstad fra talerstolen.

Hun mener forslaget følger samme spor som politireformen, kommunereformen og fylkesreformen.

(©NTB)

Artikkeltags