Kulturlivet og næringslivet har bidratt med 400 000

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Her kan du lytte til noen av de innen kulturlivet som har bidratt til Årets Julegave. Det er bare å bukke og takke. Vi har et raust kulturliv og et raust næringsliv.

DEL

Årets Julegave oppsummert: Det sier Trond Arne Opsahl som har hatt ansvaret for å be om gevinster til både auksjoner og pauselotteri under kulturarrangementene under Årets Julegave de siste tre årene. – Næringslivet har bare sluttet så utrolig godt opp om dette viktige tiltaket som har gitt så mange vanskeligstilte barn og unge i Notodden nye muligheter.

Langt større verdi

– Oppsummert har kultur og næringslivet bidratt med rundt 400 000 av de totalt to millionene som er samlet inn i løpet av seks år, men verdien av gevinster og gaver er jo langt høyere. Enkelte har fått veldig gode kjøp i løpet av auksjoner og noen har griseflaks gjennom lotteriene. Næringslivet fortjener en dyp og velfortjent takk, mener Opsahl, som vet det er mange som banker på næringslivets dører for å be om noe til sine gode saker.

Ba om å få delta

– Det er helt fantastisk, sier Kari Myrene som sammen med Jens Marius Hammer og Opsahl har hatt ansvaret for kulturarrangementene.

– Det begynte med Brage som kom og spurte om de kunne holde en julekonsert i Bok – og blueshuset til inntekt for Årets Julegave allerede i 2013. Siden har koret vært med i fem av de seks årene vi har holdt på, sier Myrene.

BIDRO:  Norske Menn i Hus og Hytte, sammen med Notodden Visekor bidro under finalen av arrangementer til inntekt for Årets Julegave.

BIDRO: Norske Menn i Hus og Hytte, sammen med Notodden Visekor bidro under finalen av arrangementer til inntekt for Årets Julegave. Foto:

– Og det var de som ga oss ideen til kulturarrangementer med det mangfoldet vi har av aktører i Notodden. Ikke en eneste sa nei til å være med, mange kom og ba om å få lov til å bidra – og var det noen som ikke kunne, så var det fordi de allerede var booket da vi spurte dem. Maken til gjeng, sier Hammer.

Kos deg med kulturen

– Vi i Telen har laget noen innslag med levende bilder fra årets kulturarrangement og der kan du se Norske menn i hus og Hytte, Kulturgruppefestivalens Kristoffer Venås Brenna, Cash-talentet Trym Innleggen Hagalia og Oddbjørn Holla i fri utfoldelse.

Kunstauksjon med stil

– Under kunstauksjonen i 2016 stilte Halvor Kleppen villig opp som auksjonarius, kunstnere i hele regionen bido med kunst. De ringte faktisk for å gi bort kunstverk – fra amatører til de som lever av kunsten. Det var så utrolig sterkt å se hvordan alle svarte så positivt på denne aksjonen, sier Myrene.

GAVE:  - Årets julegave er et så flott å målretta tiltak at det fortjener en gave, sa Aune og Vebjørn Sand som sammen med Marianne Aulie ga Åreets julegave kunst til en verdi av 200 000. Nå oppnådde ikke kunsten slike priser på kunstauksjonen, men tilskuddet ble betydelig.

GAVE: - Årets julegave er et så flott å målretta tiltak at det fortjener en gave, sa Aune og Vebjørn Sand som sammen med Marianne Aulie ga Åreets julegave kunst til en verdi av 200 000. Nå oppnådde ikke kunsten slike priser på kunstauksjonen, men tilskuddet ble betydelig. Foto:

– For ikke å glemme alle de private som ga av egne lommer gjennom seks år – og næringslivet som i løpet av de seks årene virkelig har bidratt.

Årets resultat ble pr. 28.12  400 000. Aksjonskontoen står åpen til 10. januar: 2699.43.78049

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken