Umiddelbart tenker leseren at de ikke har noe som helst til felles! Men da jeg satt og behandlet kommunens budsjett for 2023 på formannskapsmøtet den 22. november, mottok jeg følgende sms fra min 13-åring-sønn: «Argentina tapte».

Der og da skjønte jeg ingenting. Argentina tapte?! Hva er det han refererer til? Men etter at jeg tok en titt på vg.no, så skjønte jeg at Argentina hadde tapt sin første VM-kamp mot Saudi Arabia. For alle som følger med på fotball, og spesielt for en tenåring, var dette et av de mest overraskende resultatene man har opplevd i internasjonal fotball, særlig siden én av tidenes beste fotballspillere spiller på Argentina. Men slik er fotball, og for mange som følger med på fotball er det slike uventede resultater eller utfall som gjør fotball til én av de mest spennende idrettene.

Men hvorfor skjønte jeg ingenting da min sønn skrev til meg for å informere om at Argentina hadde tapt mot Saudi Arabia? Var det fordi fotball VM spilles på vinterstid? Nei. Eller var det fordi VM avholdes i et land som Qatar? Også nei. Det var fordi mitt fokus nå er på den aller viktigste oppgaven for Notodden Senterparti og meg i denne perioden: Å endelig bygge ny barneskole i Heddal.

Jeg behøver ikke å gjenta hele historien om da et politisk «uhell» skjedde for 10 år siden: Tre barneskoler i Heddal ble samlet i brakker på Rygi til midlertidige Heddal Barneskole. Jeg behøver heller ikke å fortelle at Notodden, Telemark, Norge, Europa og stort sett resten av verden har opplevd finanskrise i 2008, corona-pandemi i 2020 og 2021. Og nå opplever vi krig i Europa som medfører mye usikkerhet og ustabilitet, økt inflasjon, prisvekst, osv. Og på toppen av dette, demografiske utfordringer. Med andre ord, det skjedde og skjer mye som påvirker oss i lille Notodden. Og selv om Notodden kommune har en solid økonomi sammenlignet med flere andre kommuner, så kunne slike utfordringer tilsi at man burde droppe for eksempelvis å bygge ny barneskole.

Men å ikke bygge ny barneskole på Rygi er ikke et tema for Notodden Sp og for meg. Vi i Sp har ved andre anledninger og i andre saker blitt kalt uansvarlige, politikere som overser fakta, kunnskapsløse, osv (listen er ikke uttømmende). Men hvilke politikere har ikke blitt kalt slike ting?! Vi folkevalgte må tåle og takle kritikk. Det er en del av jobben vår når vi driver med politikk, spesielt ved budsjettarbeid i krevende tider som denne vi lever nå. Når jeg ser tilbake på min fortid, prøver jeg å ikke bli påvirket av slik kritikk. Noe av kritikken kan være fortjent og noe ikke fortjent. Men både Senterpartiet og jeg vet hva vi står for, våre prinsipper og vi har vært veldig pålitelig og etterrettelig i skolesaken. Og jeg vet hva Notodden Sp - og også et par andre partier - gikk til valg på i 2019: Å bygge ny barneskole i Heddal.

I 2018 bestemte familien og jeg oss for å bygge hus. Med to barn i barneskolealder vurderte vi å bygge i Heddal, men vi måtte raskt droppe den flotte tanken fordi jeg ikke kunne la mine to barn gå på en brakkeskole. Det endte opp med at vi bygde hus i Høgås, altså, ca. 500 meter fra Høgås skole. Og for en familie på fire som ikke har familie her i Norge, er nær-skole gull verdt for oss. Og barna mine, og alle barna i dette området, er heldige som kan gå på skole i et ordentlig skolebygg, ikke en brakkerigg. La meg understreke at ansatte og ledelse gjør alt for at barna skal lære og ha et trygt og godt læringsmiljø på Heddal barneskole, men barna og elevene (egentlig alle Heddølene) i Heddal fortjener en ny barneskole! Som min gode og dyktige politiske kollega Nils Angard sa i forrige formannskapsmøte: «Heddølene har vært altfor tålmodige»; og jeg er helt enig med han!

Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste, men for meg og Notodden Sp er å bygge ny barneskole i Heddal den aller viktigste ting i verden. Vi folkevalgte i Notodden kommune spiller allerede på overtid og vi må snart, veldig snart score seiersmål for barna i Heddal.

Nuno Marques

Notodden Senterparti

LES OGSÅ:

Les også

Hva betyr en helhetlig utredning av skolestrukturen for Rødt?