-Jeg velger helsa foran politikken

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ordførerkampen på Notodden tok en dramatisk vending da de borgerlige partiene i formiddag innkalte til pressekonferanse i Sentrumsbygg. -Jeg har valgt helsa foran politikken, sa Hesjedal.

DEL

Pressekonferansen startet med at Høyres Sveinung Hesjedal, som for nøyaktig en uke siden ble presentert som Notoddens nye ordfører, leste en egenforfattet pressemelding der han offentliggjørde at han trakk seg som Høyres ordførerkandidat av helsemessige årsaker, og at Jørn Christensen blir partiets nye ordførerkandidat, en kandidat som i tillegg hadde fått 100% oppslutning fra samtlige av de fire samarbeidspartiene.

-I begynnelsen av valgkampen fikk jeg en hendelse som satte et sterkt støkk i meg, men jeg overså dette kun som valgfeber og spenning. Imidlertid viste det seg at min totale helsesituasjon ikke var forenelig med å h atoppverv som ordfører, utvalgsleder eller gruppeleder. Fredag var sannhetens time kommet. Etter en totalvurdering sammen med familie, partikolleger og venner kom jeg fram til at Notoddens innbyggere ikke var tjent med å ha en ordfører som kanskje bare kunne fungere 75%, og trekker meg derfor som ordførerkandidat for samarbeidspartiene, sa Hesjedal.

Les også: Likevel ikke ny ordfører? 

Fortsatt mye uavklart

Dermed blir Jørn Christensen Notoddens nye ordfører for de fire neste årene.

Jørn Christensen er i dag salgssjef i selskapet Parkett Partner, og sto på 3. plass på Høyres liste ved årets valg.

-Jeg fikk denne overraskende forespørselen rett før helgen, og har brukt de siste dagene til å tenke nøye gjennom dette. Søndag takket jeg ja. Vi står fast ved de punktene vi har gått til valg på, og den første store utfordringen vår blir å få til et godt budsjett, sier Christensen i en kommentar.

Les mer om saken i Telen tirsdag.

Andre artikler om Jørn Christensen:  Kraftig vekst for parkettleverandør, Tviler ikke på sentrumNFKs "nye" venner

Artikkeltags