Brannsjef: – Frykter nye branner

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Bildet viser brannen sydvest for Seterskardshovda i tuddal

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Bildet viser brannen sydvest for Seterskardshovda i tuddal Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nye skogbranner har oppstått i Bø, Drangedal og Lunde i ettermiddagstimene. Stig Selbo frykter nå at uværet når Notodden om kort tid. - Vi har høy beredskap, og beholder doble vaktlag for å håndtere eventuelle situasjoner, forteller brannsjefen.

DEL

Saken oppdateres fortløpende

17:16 RAKKETJØNN: Brannvesenet er ferdig på stedet. Grunneierne i området passer på at det ikke skal blusse opp igjen.

17:15 SJÅVATN: Arbeidet på Sjåvatn er ferdig for brannvesenet. Brannen er slukket og Stig Selbo opplyser om at grunneieren har overtatt ansvaret over det aktuelle området.

17:05 TUDDAL: Brannsjefen i Tinn forteller at mannskapet nå har kontroll på brannen i Tuddal. Det er nå ingen åpne flammer i området.

– Det var en vanskelig brann i utgangspunktet, hvor det var problemer med å finne vann. Etter noe tid fant vi en vannkilde 300 meter fra brannen og fikk med det kontroll, sier brannsjef Ken Espen Drager. Han har nå avbestilt brannhelikopteret og mannskapet fra sivilforsvaret. Han retter også en takk til Hjartdal Røde Kors for bidrag med mat og drikke til mannskapene som har stått på de siste timene.

16:53 TUDDAL: Teknisk sjef i Hjartdal kommune, Morten Sæther, forteller at kommunen nå står parat til å kunne kalle ut mer mannskap dersom Tinn brannvesen ønsker det. Skogbranntroppene fra Tinn og Notodden bistår i slukningsarbeidet.

16:50 TUDDAL: Brannvesenet i Tinn har ikke kontroll på brannen i Måsafjell. Et område på 400x400 meter skal være svidd av. Brannmannskapene får assistanse fra Hjartdal Røde Kors og skogbrannhelikopter. Uværet kommer innover dalen nå.Dette kan gjøre arbeidet ekstra utfordrende.

16:38 TUDDAL: Skogbrannhelikopteret har ankommet Tuddal for å bistå Tinn brannvesen.

16:33 TUDDAL: Brannmannskapene fra Tinn kjemper mot flammene og kraftig røykutvikling. En tipser melder at brannen har spredd seg sydvest for Seterskardshovda i Tuddal.

14:49 SJÅVATN: Brannvesenet har fått kontroll på brannen ved Sjåvatn. To brannkonstabler og to grunneiere har fått fraktet vann til brannstedet, og holder nå på med etterslukking.

14:44 TUDDAL: Brannen i Tuddal skal være lokalisert på Måsafjell. En tankbil, en brannbil og fire brannkonstabler fra Tinn brannvesen er på vei til stedet, men har ikke kommet fram til brannen enda. Brannens omfang er ikke kjent.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Bildet er tatt fra Råen og viser røykutviklingen fra brannen på Måsåfjell i Tuddal.

KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Bildet er tatt fra Råen og viser røykutviklingen fra brannen på Måsåfjell i Tuddal. Foto:

13:18 RAKKETJØNN: Brannvesenet har fått kontroll på skogbrannen på Rakketjønn. – Vi har et lag som klarte å holde kontroll på brannen mens vi fikk pumpet opp vann, så de drivet med etterslukking nå, forteller John Andreassen fra Notodden brannvesen.

13:12 TUDDAL: 110 Telemark har fått inn melding om skogbrann i Tuddal. Tinn Brannvesen har rykket ut til brannen

10:56 RAKKETJØNN: Brannmenn reiser inn i skogen på sekshjuling med vanntønner, raker og redskaper for å prøve å slukke brannen. Den skal være lokalisert langt inne i skogen.

10:10RAKKETJØNN: Brannen ble oppdaget av fly fra Notodden og Kongsberg flyklubb.

OPPDAGET FRA FLY: Notodden og Kongsberg flyklubb oppdaget brannen ved Rakketjønn, da de fløy over området.

OPPDAGET FRA FLY: Notodden og Kongsberg flyklubb oppdaget brannen ved Rakketjønn, da de fløy over området. Foto:

09:40 RAKKETJØNN: Brannvesenet på Notodden har rykket ut til skogbrann i terrenget ved Rakketjønn. Rakketjønn ligger rett i nærheten av brannen ved Elgsjø.

09:25 SJÅVATN: Brannvesenet organiserer et lag som rykker ut til Sjåvatn ved Tinnsjøveien for å slukke en brann som ble meldt inn i går. Brannvesenet fikk ikke lokalisert brannen før i dag tidlig. Brannen ligger ikke i nærheten av bilveien, så mannskapet blir sendt opp til fots og med ATV.

Klokka 09.15 meldte brannsjefen at han forventet en like kaotisk dag som i går. Klokka 09.40 fredag morgen kom første melding om brann.

Lynnedslag startet over 50 branner i Telemark torsdag, og det er fare for flere lynnedslag i dag.

RØYKUTVIKLING: Bilde tatt klokken 10:30 på Rakketjønn.

RØYKUTVIKLING: Bilde tatt klokken 10:30 på Rakketjønn. Foto:

PÅ PLASS: Brannvesenet er på plass med sekshjuling.

PÅ PLASS: Brannvesenet er på plass med sekshjuling. Foto:

Les også: Brannsjefen: – Situasjonen er fortsatt kaotisk

Artikkeltags