Stedet er altså ærverdige Brattrein Hotell på Notodden – bygningsmessig som skapt for å gjenskape Galtvort og hele Harry Potter-universet. Her arrangerte Notodden-jenta Anica Seljestad sammen med sine voksne medhjelpere denne helga det fjerde Galtvortskolens juleball i rekken – og i år var det rekorddeltakelse med hele 65 deltakere i alderen 13 til 20 år fra hele landet.

Og så klart ble det rocknroll. Trommisen i rockebandet Zero Monkey fra Vestfold er en av Anicas voksne medhjelpere – og hva passet vel da bedre enn å ta med seg hele bandet og spille opp til dans på juleball?

11 000 deltakere

Seljestad startet som kjent sitt nettrollespill "galtwortskolen. nett" for noen år siden, fikk Sam Eydes nyskapingspris for det – og nettsamfunnet basert på Harry Potter-universet teller nå hele 11 000 aktive norske rollespilldeltakere.

Skole

Men det spilles altså ikke bare på nett. To ganger i året inviteres medlemmene til rollespill på ordentlig – å spille ut sine rollefigurer i nettutgaven på ordentlig. En gang på sommeren. Og altså en gang før jul.

Deltakerne kom fredag ettermiddag, det var skole hele lørdagen og søndagen på dagtid – og altså juleball på lørdagskvelden.

Her er sopelimer og alle de kjente og mindre kjente rollefigurene fra HP-bøkene og filmene. Her er grønt og rosa hår helt normaltLes mer i papir- eller pdf-utgaven av Telen.