Pågående selgere av radonmålere

Artikkelen er over 2 år gammel

Radonmåler-selskaper driver aggressiv markedsføring i Notodden-distriktet i vinter.

DEL

Er du blant de mange som de siste ukene har fått telefon fra selskaper som tilbyr måling av radon i din bolig? Miljøhygienisk avdeling i Notodden kommune har fått henvendelse fra mange som har følt seg plaget av pågående selgere.

- Én som ringte oss fortalte blant annet at selgeren hadde sagt at der boligeieren bodde var det svært mye radon. Dette var ukjent for henne, så hun ringte oss og spurte. Det er riktig at det er områder i Notodden som gjør store radon-utslag og hvor det kan være lurt å gjøre tiltak i husene, men det er ikke det samme som at hele kommunen har mye radon. Det kan være store forskjeller fra hus til hus i en gate, sier Nina Dubowski til Telen.

Hun anbefaler alle om å lese om radon og ta en selvstendig vurdering av hvorvidt man ønsker en måling eller ikke - og at man deretter undersøker selv hvilke selskaper man ønsker å kontakte for å få det utført.

- Det sies at de som ringer rundt er rimelig pågående, så mange har opplevd seg litt presset til å takke ja. Men det blir i hvert fall feil å slå hele kommunen under ett og si at hele Notodden har et radon-problem, sier Dubowski til Telen.

Artikkeltags