Tinnemyra fikk hederlig omtale

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Holmenkollen nasjonalanlegg vant årets lysdesignpris. Tinnemyra fikk som en av seks hederlig omtale.

DEL

- Det var som å spille en cupfinale, sier Asbjørn Barikmo i Tinnmyras Venner. Han overvar den stilfulle premieutdelingen i Sekkefabrikken kulturhus på Slemmestad i kveld.


LES OGSÅ:Nominert til Norsk Lyspris, Se video av idylliske Tinnemyra, Det lysner ved Tinnemyra

Fikk ros

Det var sivilarkitekt Truls Corneliussen som presenterte Tinnemyra-prosjektet etter at juryleder Kristin Berdal hadde begrunnet hvorfor Tinnemyra hadde blitt en av de seks nominerte.:
- Lyset på Tinnemyra gir en unik naturopplevelse og er tilpasset naturen. Venneforeningen skal ha honnør for å ha valgt trær i stedet for stolper. Det finnes ikke noe tilsvarende i Norge, sa blant annet Berdal.

En stor ære

- For oss i Tinnemyras Venner er det en stor ære å bli en slik nominasjon til del. Vi har tydelig vis gjort mye riktig også i forhold til ekspertisen på lyssetting i Norge. Det gjør oss stolt, men vi må jo få takke både arkitekt Truls Corneliussen og industridesigner Stig Johnsen ved Nopro for deres fantastiske innsats, sier Jens Marius Hammer, som innrømmer glatt at pulsen steg da vinneren skulle utropes etter at alle seks nominerte hadde presentert sitt prosjekt.
- Her er ikke sølv nederlag. Vi har fått mange til å se til Notodden, det er vi stolte av, sier Hammer.

Byens gevinst

Hammer og Barikmo retter en takk også til byens befolkning for muligheten de har gitt til å utvikle Tinnemyra.
- Dere er bare fantastiske i forhold til giroaksjonene våre. Dessuten gleder det veldig at stien også har fått stor betydning for folkehelsa. Vi deler de hederlige ordene med dere - en seier for hele Notodden, sier Barikmo.

Telen onsdag har mer om saken

Artikkeltags