Solveig valgte Notodden som location

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Da Miss Universe Norway-finalist Solveig Hartviksen skulle lage presentasjonsvideo valgte hun verken hjembyen Narvik eller Kongsberg der hun nå bor. Hun dro til Notodden.

DEL

- Det var egentlig litt tilfeldig at jeg spilte inn presentasjonsvideoen min på Notodden. Jeg kom i prat med notoddenfotografen Tore Hansen og han hadde både locations og gode filmfolk. Tore har vært prosjektkoordinator, og jeg er glad jeg valgte Notodden. Jeg ble veldig overrasket over hvor fint det var nede ved vannet ved Bok & Blueshuset. Jeg synes det ble en veldig bra video, sier 20-åringen, som nå er en av 15 finalister i Miss Universe Norway 2014.

- Videoen skal brukes som en del av kampen for å nå helt til topps i konkurransen. Juryen skal se videoen, og den ligger også på min side på Miss Universe Norway der folk kan gå inn og gi meg sin stemme om de vil. Jeg håper selvsagt at mange på Notodden nå vil støtte meg, sier hun med et smil.

- Stemmene teller riktignok ikke så veldig mange prosentene av totalscoren. Juryen skal si sitt, og vi får også aktivitetspoeng. Så både det at jeg har spilt inn videoen, og det at jeg nå intervjues av Telen er med på å gi meg poeng i konkurransen, sier Solveig, som de siste halvannet årene har bodd på Kongsberg der hun studerer til optiker. Hun er den eneste fra Nord-Norge i finalen, og håper selvsagt å nå helt til topps i konkurransen.

- 28. juni er det finale på Kragerø Resort. Vinner jeg der blir det Miss Universe-finalen i Brasil senere i år. Det hadde vært veldig artig, for den finalen er det rundt en milliard TV-seere som følger med på, legger hun til.

Hvorfor meldte du deg på?

- Jeg syntes det så artig ut. Jeg har aldri vært med på noe tilsvarende før, har kun vært hårmodell noen ganger.  Norge har ikke vunnet Miss Universe-finalen siden Mona Grudt vant i 1990. Det må vi gjøre noe med, sier Solveig.

Det er Eirik Sauarlia fra det lokale videoselskapet Vidcap Film og videoproduksjon som har stått bak kamera, mens Åsmund Nordal har tatt seg av dronefilmingen. Det er ikke første gang Vidcap lager film på Notodden:

- Jeg kjenner jo Notodden rimelig godt og her er det vanvittig mange flotte locations, spesielt til musikkvideoer, sier Sauarlia.

- For et års tid siden laget jeg en video med Von og Hege Øversveen der vi brukte gamle Juke Joint Studio og Tinnelva som kullisser. Hege dukker forøvrig opp på Notodden for å spille med Oddbjørn Holla og Daniel Gullien neste helg. I disse dager gjør jeg ferdig en video med Humming People som vi spilte inn i Bygg 90 på Hydroparken den dagen de var og spilte på lørdagskafeen i Bok & Blueshuset. Snart er videoen til låta Silver Spoon klar, og den låta er allerede A-listet på NRK. Den videoen synes jeg ble veldig kul, forteller Sauarlia, som også har laget videoer for blant andre Guren Hagen, Steinar Albrigtsen og Monika Nordli.

Artikkeltags