– Det koster, men det har ingen hensikt at bygningene skal forfalle, så nå tar vi litt og litt hver sommer, sier eiendomsforvalter Trine Lise Myrengen i Bryn Eiendom.

Får god støtte

Denne sommeren er ikke noe unntak. Nå står bygg 60 og 66 vis-à-vis Hydranten for tur.
Nylig fikk Bryn Eiendom også forhåndstilsagn på 660 000 og 500 000 kroner fra Riksantikvarens midler til utbedringer på henholdsvis bygg 95 og bygg 130. Fordi parken er vernet må hvert prosjekt godkjennes.
– Vi har fått god støtte av fylkeskommunen til å dekke en del av kostnadene. De er også opptatt av at næringsparken skal vedlikeholdes og det er jo slik at det ville tatt lengre tid og kanskje blitt mer flekking uten denne økonomiske hjelpen. Nå kan vi i stedet gjøre det ordentlig, forklarer Myrengen.
For fylkeskommunen krever at eier står for minst like stor andel av kostnaden.
Hvor mye Bryn Eiendom har investert i reparasjoner og restaurering de siste tre årene ønsker de dog ikke å opplyse om. Men det sier seg selv at det til sammen fra fylket og Bryn blir millioner over flere år.
– Det går en god del, men det har aldri vært aktuelt å ikke ivareta bygningsmassen. Derfor gjør vi det litt og litt. Men vi har en veldig god dialog med fylkeskommunen som vi setter pris på. Det motiverer for å tenke langsiktig og holde det ved like her også, sier Myrengen

Vil ha en åpen park

– Vi har rukket å ta en god del siden 2011. Blant annet hele eller deler av bygg 130, 135, 140, 105, 60, 55, 4 og 90. I tillegg til en flere mindre prosjekter. Vi har nå fått ytterligere tilskudd til bygg 90 også, men har fått avslag på søknaden for bygg 55.
På bygg 130, som er Norfolierbygget, gjenstår blant annet det gule tårnet som vender ut mot vannet. I dag er det i en sørgelig forfatning i likhet med hva resten av den gule bygningen var for et par år siden.
I dag er det aktiviteter i nær sagt alle bygninger i Hydroparken, men ikke alt er industri, slik det en gang var. Men det synes Bryn Eiendom er bare bra.
– Her er det både taekwondo, skateboardhall, atelier, bilverksteder, frisørsalong, kontorer og lager. Vi vil gjerne fortsette å ha virksomhet som trekker til seg publikum. Vi vil at alle skal ha mulighet til å bruke Hydroparken, og da er det hyggelig om den ser fin ut også.