Ny krise for Bergbys

Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Røde tall sender Bergbys inn i en ny krise. Nå jobbes det på spreng for å finne en løsning.

DEL

For et halvt år siden slet restaurantkjeden Bergbys i økonomisk ruskevær. Etableringen av to nye restauranter, samt svikt i salget, var viktige årsaker til at daglig leder, Hans Ole Bergby, i mars måtte be flere av sine kreditorer om å ettergi gjeld, og inngå en såkalt frivillig akkord.

I verste fall ville det bety slutten for den lokale kjeden.

Les saken: Bergbys tynget av gjeld

En måneds tid senere ble det meldt at kreditorene hadde gått med på å ettergi gjelden på nærmere 13 millioner kroner, og at Bergbys dermed var reddet.

Les saken: Får ettergitt 10 millioner i gjeld

Men nå melder Varden at det fortsatt er røde tall for fastfood-kjeden, og at det jobbes på spreng for å unngå en tur til skifteretten. Nok engang kan det i verste fall ende med konkurs.

- Det er en vanskelig situasjon. Det jobbes med å finne en god løsning, sier Hans Ole Bergby til Varden.

Ifølge avisen har Sparebanken Sør, som er største kreditor, sikret seg med 16.5 millioner i pant.

Bergbys åpnet restauranten på Notodden i juni 2013. Sjefen forsikret ved forrige krise at denne restauranten ikke var hodebryet.
– Den har en omsetning som forventet. Kanskje litt lavere, men jeg har tro på at den stabiliserer seg og vil gå godt. Det er flinke folk som jobber der. Det har jo vært noen kostnader rundt oppstarten av restauranten, men det er ikke denne som er problemet, sa Bergby til Telen for et halvt år siden. Da var det særlig restauranten på Brotorvet i Bamle som skapte problemer. Der hadde selskapet da tapt 6–8 millioner på de to årene siden oppstarten.

Nå har krisa på ny rammet burgerkjeden, og regnskapene viser at selskapet så langt ikke har tjent penger på Notodden. Notoddenrestaurantens regnskap for 2014 viste en omsetning (driftsinntekter) på NOK 7 378 000 med et registrert årsresultat på NOK -749 000 og et resultat før skatt på NOK -749 000. Balanseregnskapet viser en egenkapital tilsvarende -1 882 000 og en gjeld summert til 2 204 000. Gjelden har dermed økt med nær en million fra 2013 da den var på 1 294 000 i følge tall fra Brønnøysundregisteret.

Artikkeltags