"Klimaungene" får full støtte fra toppene

POSITIVE: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og USN-rektor Petter Aasen støtter ungdommene som streiker.

POSITIVE: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og USN-rektor Petter Aasen støtter ungdommene som streiker.

Artikkelen er over 1 år gammel

Både fylkesordfører Sven Tore Løkslid og universitetsrektor Petter Aasen støtter de streikende ungdommene fullt ut.

DEL

- Studenter som i dag streiker for klima har min fulle støtte! I denne sammenheng er tomme klasserom, auditorier og lesesaler på USNs campuser tegn på et engasjement vi setter stor pris på, sier øverste leder for Universitetet i Sørøst-Norge, Petter Aasen i en twittermelding og pressemelding fredag formiddag.

Torsdag kveld var også fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid fra Hjartdal, ute med sin støtte til de miljøbevisste ungdommene som ble dratt mellom ønsket om å vise sitt engasjement og ulempen ved å få fravær på skolen:

- Fredag er det en viktig streik. Nemlig om vår tids største utfordring - klimaspørsmålet. Mange har tatt kontakt med fylkesordføreren og lurt på det med fravær. Det jeg har gjort er å sende en tydelig beskjed til fylkesrådmann, som har tatt kontakt med skolene, for å koble denne streiken med undervisningsmål i skolene. Det håper jeg flere skoler gjør. Jeg vet om noen klasser som har gjort det allerede. Men jeg har lyst til å si at jeg heier på dette engasjementet og jeg støtter den streiken her 110 prosent, for det her er vår tids utfordring. Så lykke til - jeg heier på dere!

Også Sauherad-ordfører Mette Haugholt er på banen og har lagt ut en video fra demonstrasjonen ved Sauherad barne- og ungdomsskole på sin facebookside:

"Jeg er stolt av barn og unge ved Sauherad barne- og ungdomsskole som engasjerer seg i klimasaken. Ingen tvil om budskapet - nå må politikerne ta ansvar og gjøre tiltak for å redusere klimautslippene! Det er vår framtid vi ødelegger sier de."

På skolen på Gvarv holder noen av elevene appeller, mens lærere og medelever lytter til budskapet.

Artikkeltags