Redaktøren mener: Når samhold avgjør

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Når en liten by rammes av en så dramatisk hendelse som drapet på Maxbo, er det av avgjørende betydning at vi alle står sammen i sorg og sorgbearbeidelse. Det vil alltid være noen som står nær hendelsen og trenger vår omsorg – det være seg offerets og gjerningsmannens nære familie og krets. I en slik sak er det bare ofre. Det er viktig å ta vare på alle og forstå den smerten alle involverte nå føler. I en slik situasjon er omsorg det vi trenger, og det gjelder også alle som har en relasjon til menneskene og til hendelsen som utspant seg i byggvarehusets lokaler.

Notodden er rammet av en tragedie, men det er ingen grunn til å føle seg utrygg i denne byen. Vi må så raskt som mulig komme videre til hverdagen. Det er viktig at barn og unge føler trygghet i eget lokalsamfunn og der spiller foreldre, lærere og voksne en viktig rolle.

Notodden kommune har etablert et kriseteam som er i tett dialog med alle typer fagkompetanse knyttet til hendelser som dette. De har invitert og de inviterer til at dette teamet må brukes. Det er også viktig å gjøre det klart at ingen som føler behov for samtale eller annen bistand skal kvie seg for å ta denne kompetansen i bruk. Det er bedre å bruke denne kompetansen en gang for mye enn en gang for lite. Samlet er det viktig å bidra til å bygge opp, ikke rive ned i en situasjon hvor rykteflommen er stor og riksmedias detaljrikdom kan skade både liten og stor. Av den grunn forteller vi ikke alt vi vet i en sak vi alle er dypt rystet over.

Så forsøk å bidra til at den normale hverdagen kommer så raskt tilbake som mulig i vårt lille samfunn. Det er vi alle tjent med.

Jens Marius Hammer

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken