Gå til sidens hovedinnhold

Strålende konsert

Artikkelen er over 7 år gammel

Strålende! Fantastisk! Vakkert! Rørende! Nydelig! Gode ord ble gitt Gunda-Marie Bruce og Ilmi-Åse Mathiesen etter konserten onsdag.

Gunda-Marie Bruce har sterke familiære bånd til Notodden, og ønsket å ha en konsert i Notodden kirke nå når hun er etablert som sanger.

Sterkt program

Konserten ble en ubetinget suksess.

Det etterlyses noen ganger kritisk journalistikk etter konserter, men i dette tilfellet er det ikke noe negativt å anmerke.

Fra første stemningsfulle julesang, hvor Gunda-Marie kom syngende inn i kirken mens hun bar et levende lys, og helt fram til to ekstranummer, var både kvalitet på sang og pianist fremragende, og stemningen på topp.

Med sanger som Ave Maria, av Schubert, Jul, jul strålande jul, av Nordqvist og Julevisa, av Sibelius var lista lagt høyt fra første stund.

Teknisk tøffe verker som Alleluia, av Mozart, Tales, av Medtner instrumentalt i to avdelinger, Pie Jesu, av Andrew Lloyd Webber, Eg ser, av Bjørn Eidsvåg, et par julemedleyer – og ikke minst Julsång, mest kjent som O, Helga natt, av Adam, gikk de to artistene fra den ene trampeklappen til den andre.

Hyllet Notodden

Gunda-Marie fortalte at hun som liten jente drømte om å være Sancta Lucia – og at hun nå først hadde fått drømmen oppfylt.

I en livlig versjon av den kjente sangen om Sancta Lucia, med et spesialskrevet vers for anledningen, «Vi er på Notodden, kjenn den lykken», kvitterte tilhørerne med både kjempeapplaus og jublende tilrop.

Dette bør ikke være siste gang Gunda

–Marie og Ilmi-Åse arrangerer konsert på Notodden.Av Sverre F. Henriksen

Kommentarer til denne saken