Gunnar Torvund, Kristine Brodersen, Knut Flatin og Torhild Grøstad – fire kunstnere bosatt i Vest-Telemark – stiller ut sammen i fire separatutstillinger i kunsthallen på Telemarksgalleriet fra 20. august til 3. oktober.

Ulike i uttrykksform

Gallerileder Helene Brekke synes det er gøy å kunne presentere flere Telemarkskunstnere på en gang. De fire har mange likhetstrekk. Alle bor i nærheten av hverandre og er i hverandres omgangskrets, de er i samme aldersgruppe og har relativt likt utdanningsløp bak seg. Men selv om det er mange likhetstrekk mellom kunstnerne, er det kunstneriske uttrykket svært forskjellig.

Utstillingen spenner fra store skulpturer til malerier, grafikk og tegning. Det er figurativt og nonfigurativt, fargerikt og ensfarget, dystert og lekent. Kunstnerne har på forhånd laget skisse av kunsthallen, for å finne ut hvilke kunstverk som passer inn og hvor de bør plasseres i rommet.

Spennende skulpturer

Gunnar Torvund er billedhogger og maler. Han arbeider ofte med store, monumentale skulpturer, og har stort spenn i sitt formspråk. –Jeg gir en liten bit assosiasjon, resten får publikum tenke seg til sjøl, sier han. I Telemarksgalleriet stiller han med tre store skulpturer som krever litt rom, i tillegg til flere portretter.

Kristine Brodersen er billedhogger, hennes skulpturer er tidløse og inneholder spenningsfylte kontraster. –Skulpturene heter blant annet Ariadnes tråd og Gjemmestedet, og gir folk ulike assosiasjoner, sier Brodersen.

Naturopplevelser

Knut Flatin er maler og grafiker. Han er kolorist av rang, og hans nonfigurative malerrier har ofte en klangbunn av Telemarksnaturen. –Jeg prøver å male litt lys i bildene mine, ikke død og dommedag, sier Flatin, som jobber bevisst med farger og abstrakte komposisjoner. Flatin stiller med sju store bilder

Torhild Grøstad er maler, tegner og grafiker. Hun arbeider i et figurativt formspråk og henter inspirasjon fra egne omgivelser, natur og sitt eget liv. På Telemarksgalleriet stiller hun ut 15 kulltegninger, både små og store.– Mine tegninger er knytta til naturopplevelser, samtidig som det er en indre stemning i dem. Bildene speiler dagliglivet og underfundige betraktninger rundt dette, sier Grøstad.

Alle fire er enige om at Telemarksgalleriet et er flott lokale for slike utstillinger. Det gir rom for store kunstverk.