Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir læreren digital

Artikkelen er over 3 år gammel

Høyskolen har fått et nytt læringsrom. «DigTekLab» skal gjøre lærerstudentene mer digitale.

Fredag ble det nye læringsrommet åpnet og det er ikke uten grunn man satser på digital læring.

– Det barna lærer om digital kompetanse på skolen er så vagt, dårlig og uklart at det er galskap, het det i en NRK-reportasje 8. januar.

Både akademia og IKT-bransjen uttalte seg kritisk til læreres digitale kompetanse, og etterspurte mer fokus på dette i lærerutdanningene i Norge. Campus Notodden er klar.

 

Tilpasset alle

Det nye læringsrommet, kalt «DigTekLab», er Høgskolen i Sørøst-Norges svar på problemstillingen NRK tok opp. Laboratoriet skal gi lærerstudenter muligheten til å opparbeide seg digital kompetanse, og samtidig forstå hvordan slik kompetanse læres bort i skolen – og i barnehagen. I «DigTekLab» finnes det et mangfold av læringsteknologier tilpasset alle nivå, og «labben» vil fungere som en møteplass der barnehagebarn, skoleelever, lærerstudenter og forskere samles om samme tema.

– Gjennom utforsking og utprøving blir lærerstudenten rustet til å møte den komplekse digitale skolehverdagen som stadig er i endring, sier Ingrid Holmboe Høibo, høyskolelektor ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap.

Elin Bøen blir leder av «DigTekLab». Hun er også høyskolelektor ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap.

Kommentarer til denne saken