Nå blir læreren digital

DIGITAL: Ordfører Gry Fuglestveit følger med. For få uker siden fikk alle skoleelever i Notodden kommune egen iPad, så at lærerne nå får mer digital kompetanse er bra.

DIGITAL: Ordfører Gry Fuglestveit følger med. For få uker siden fikk alle skoleelever i Notodden kommune egen iPad, så at lærerne nå får mer digital kompetanse er bra. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyskolen har fått et nytt læringsrom. «DigTekLab» skal gjøre lærerstudentene mer digitale.

DEL

Fredag ble det nye læringsrommet åpnet og det er ikke uten grunn man satser på digital læring.

– Det barna lærer om digital kompetanse på skolen er så vagt, dårlig og uklart at det er galskap, het det i en NRK-reportasje 8. januar.

Både akademia og IKT-bransjen uttalte seg kritisk til læreres digitale kompetanse, og etterspurte mer fokus på dette i lærerutdanningene i Norge. Campus Notodden er klar.

LÆRINGSROM: Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Notodden, har fått nytt læringsrom for å bli bedre digitale lærere.

LÆRINGSROM: Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Notodden, har fått nytt læringsrom for å bli bedre digitale lærere. Foto:

Tilpasset alle

Det nye læringsrommet, kalt «DigTekLab», er Høgskolen i Sørøst-Norges svar på problemstillingen NRK tok opp. Laboratoriet skal gi lærerstudenter muligheten til å opparbeide seg digital kompetanse, og samtidig forstå hvordan slik kompetanse læres bort i skolen – og i barnehagen. I «DigTekLab» finnes det et mangfold av læringsteknologier tilpasset alle nivå, og «labben» vil fungere som en møteplass der barnehagebarn, skoleelever, lærerstudenter og forskere samles om samme tema.

– Gjennom utforsking og utprøving blir lærerstudenten rustet til å møte den komplekse digitale skolehverdagen som stadig er i endring, sier Ingrid Holmboe Høibo, høyskolelektor ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap.

Elin Bøen blir leder av «DigTekLab». Hun er også høyskolelektor ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap.

Artikkeltags