Dette opplyser vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen hos Norsk Tipping, som har sendt over statistikken over dem som har vunnet mer enn en million kroner i Lotto siden spillet ble etablert for 30 år siden.

Store summer

Statistikken viser videre at de fire vinnerne i Hjartdal til sammen vant nær 10,7 millioner kroner, og var to kvinner og to menn. De fem vinnerne i Sauherad vant nær 22,7 millioner kroner, og var to kvinner og tre menn. De 16 vinnerne i Notodden vant til sammen nær 45,6 millioner kroner, og var seks kvinner og ti menn.

Flest vinnere i Skien

Norsk Tipping opplyser også at den første Lotto-millionæren i Telemark var en mann fra Skien, som vant i uke 24 i 1988, og kunne glede seg over nøyaktig 1 000 057 kroner.

Det er også i Skien vi finner flest Lotto-millionærer i Telemark med 51. Snittgevinsten blant millionærene i hele fylket er på 3 090 549 kroner.

Flest per innbygger

Deretter er det Porsgrunn og Bamble som har flest vinnere med henholdsvis 41 og 17 Lotto-millionærer.

Hjartdal har flest Lotto-millionærer per innbygger foran Nissedal og Tokke. Sist i Telemark ligger Vinje.

Uke 16 er den heldigste uka i Telemark med foreløpig 9 Lotto-vinnere.

30 nye millionærer

– 30-årsjubileet feires i Lotto-ånd med å garantere 30 SuperLotto-millionærer i den ekstra trekningen på påskeaften. Da skal det ringes mange telefoner fra Hamar, opplyser Roterud Mathisen.