– Det kommer til å bli så moro. Rampen er 3,5 meter høy og det ser skummelt ut, men det er faktisk ikke så farlig som det ser ut som. Man lærer seg fort å ramle riktig, sier Jon Harald Aspheim. Men uansett er det påbudt med hjelm og beskyttelse på knær og albuer for alle som beveger seg inn i den store rampen. Og hallen har mye av det til utlån.

Vert heter rampen egentlig – fordi fallet fra øverste kanten er vertikalt – altså rett ned.

 

Proffer kommer

De yngste skaterne vil gjerne rulle så fort de har fått i seg frokosten i helgene, så hallen åpnes allerede lørdag formiddag. Tre timer senere starter den første konkurransen. Juniorene er først ut.

 

– Junior er opp til 20 år – og alle som er under 12 må ha med foreldre som godkjenner at de deltar i konkurransen. Senior er fra 21 til 35 år og alle eldre enn det kjører i old boys-klassen – og vi tror faktisk at det er her det kan bli flest deltakere. For det er mange av veteranene som har funnet fram brettet igjen det siste året etter at Oslo skatehall åpnet i Oslo. Og flere av dem, inkludert Big Bang-vokalist og Øystein Greni, har sagt at de gjerne kommer hit på lørdag. Han tok annenplass i siste NM, forteller Jon-Harald.

Vert-en på Notodden er bygd på dugnad og med gavepenger fra skateentusiaster. Og den regnes som en av Norges beste. Derfor ventes det mange tilreisende skatere til konkurransen. Det ryktes blant annet at tre profesjonelle skatere er på vei til konkurransen i Notodden: Jeromy Green fra USA samt Pontus Bjørn og Jocke Olsen fra Sverige.

 

Premierer kostymer

Etter kvalifiseringsrunder blir det finale og så premieutdeling. Det blir premiering for beste triks – og ettersom det er halloween rett rundt hjørnet oppfordres det også til kostymer denne dagen.

– Vi premierer det verste kostymet. Det trenger ikke å være skummelt – vi setter mer pris på kreativitet, fantasi og hjemmegjort, sier Aspheim.

– Vi gleder oss og håper at mange som kanskje ikke har vært her før, kommer innom og tar en titt på det som skjer. Det kommer til å være stor aktivitet i hele hallen med både barn og voksne på skateboard, sparkesykkel og kanskje også rulleskøyter og bmx-sykler, sier Aspheim.

 

Hallen har mange skateboard til utlån, så det er gode muligheter for å prøve det ut, for dem som er nysgjerrig på skateboarding. Deltakere og publikum oppfordres til å parkere på den store parkeringsplassen i Hydroparken denne dagen og følge skiltene bort til bygg 150 hvor hallen ligger i 3. etasje.