- Nå må vi bli mer kyniske og smarte

LÆRE: Kenenth Dokken vil ha mer kyniske NFK-spillere.

LÆRE: Kenenth Dokken vil ha mer kyniske NFK-spillere. Foto:

NFK-trener Kenneth Dokken var naturlig nok lite fornøyd med 1-4 i Sogndal.

DEL

- Det som irriterer meg er at vi gir dem mål. Nå må vi lære oss å bli langt mer kyniske og smarte i det vi holder på med, sier han etter kampen.

Kan ikke huske

Treneren kan ikke huske sist laget slapp inn fire mål i en kamp - og om det har skjedd på en omgang i Dokkens trenerkarriere på Notodden er tvilsomt.

-Her får vi kampen dit vi vil, og leder 1-0 til pause. Så drar vi på oss to enkle baklengsmål - før vi går mer eller mindre opp i liminga. Og det er ikke bra. Det positive er 1. omgangen. Den viser at vi kan ta poeng, mener en litt oppgitt Dokken etter oppgjøret mot Sogndal.

Snakket i pausa

Selv om Notodden ledet til pause så var ikke alt fryd og gammen de første 45 minuttene. Sogndal hadde sine målsjanser - og da mye basert på feil fra Notodden-spillere.

-Jeg snakket i pausa om at de får sjanser på våre dødballer, så går det noen få minutter av 2. omgang før de scorer etter vår første corner. Der må vi være mye mer kyniske og lage frispark på deres overgang. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger Skeid gjorde det i Idrettsparken sist søndag - nå må vi også komme dit at vi klarer å lese spillet - og se hva som kan skje noen trekk lenger fram i spillet. Deres ledermål er også av det enkle slaget, og et skudd Jonatan vanligvis tar, sier Dokken.

Ingen god start

Etter denne serieomgangen ligger NFK på nedrykk. Ett poeng på tre kamper. Nå venter Jerv borte, før den store opprykksfavoritten Aalesund kommer til Idrettsparken. Dokken kommer ikke til å gjøre noe revlusjonerende den kommende uka.

-Vi må ha fokus på kynisme og smartness. Ellers viser 1. omgang at vi kan prestere godt. Nå må vi lære av feilene våre.

Nå var det ikke bare NFK som tapte stort søndag. Hjemme i Tromsø tapte Tromsdalen 0–8 for Ullensaker Kisa.

Øvrige resultater:

Kongsvinger-KFUM 0–0

Nest Sotra-HamKam 2–0

Skeid-Jerv 0–0

Strømmen-Sandnes Ulf 0–0

Start-Raufoss 2–1

Sandefjord-Aalesund 1–1 (lørdag)

Kampfakta

Sogndal-Notodden 4–1 (0–1)

Mål: 0–1 12. min André Bakke, 1–1 51. min Alioune Ndour, 2–1 62. min Ndour, 3–1 77. min Martin Ramsland, 4–1 82. min Sigurd Hauso Haugen

NFK: Jonatan Johansson, Christian Dahle Borchgrevink, Steffen Jenssen, Michael Ledger (Martin Strange i 24 min), Josh Robson, Henrik Gustavsen, Martin Holmen, Gaston Salasiwa, Martin Brekke (Erik Midtgarden i 5 min), Erlend Hustad (Abubakar Ibrahim i 18 min), André Bakke

Gule kort: Jenssen og Dahle Borchgrevink

Litt om kampen

Det så bra ut etter 1. omgang for Notodden. Men det ble til slutt bare sorgen i Sogndal.  Hjemmelaget herjet med NFK-spillerne etter pause og vant til slutt hele 4–1. Notodden ledet 1–0 til pause.

Store sjanser

Nå var det ikke superfortjent at NFK ledet til pause etter scoring av André Bakke, men de første 45 minuttene var sogningene lite effektive – i tillegg til at NFK også hadde litt flaks. Etter åtte minutter gikk ballen via keeper Jonatan Johansson og opp i tverrligger og ned i stanga – før den ble klarert unna. Så scoret Bakke etter 12 minutter. Han kranglet seg forbi to spillere og plasserte ballen sikkert i mål – til stor jubel fra de tilreisende fra Notodden. Sogndal hadde åtte cornere – mot Notoddens null før pause. En god Johansson sørget for at NFK hadde tre poeng i lomma til pausen.

Så snudde alt

Men etter pause var det slutt på NFK-moroa. Et forvarsel kom etter 47 minutter. Nærmest på åpent mål satte Sogndal ballen utenfor. Etter en dårlig NFK-corner kontret Sogndal og utliknet til 1–1 etter 51 minutter. Sekunder senere ble det nesten 2–1 – men nok en gang ryddet Johansson opp en feil i NFK-forsvaret. 2–1 kom imidlertid rimelig raskt. Et skudd fra skrått hold stoppet i nettmaskene bak Johansson, og derfra og inn styrte hjemmelaget alt. 3–1 kom etter slett forsvarsspill, mens 4–1 kom da Hauso Haugen parkerte et tempotregt NFK-forsvar. Dermed ebbet kampen ut med et ydmykende tap.

Artikkeltags