Gir 5-6 millioner nettkroner til kundene

LINJEKONTROLL: Notodden energis linjestrekk må sjekkes kontinuerlig. Montørene Egil Haugan, Fredrik Vander og Tom Olav Hegna har nesteneliminert alle linjefeil.

LINJEKONTROLL: Notodden energis linjestrekk må sjekkes kontinuerlig. Montørene Egil Haugan, Fredrik Vander og Tom Olav Hegna har nesteneliminert alle linjefeil.

Artikkelen er over 1 år gammel

Notodden energi har tatt på seg spanderbuksa og gir sine nettkunder 5-6 millioner kroner i redusert nettleie. -Det kan vi gjøre, takket være at vi driver så effektivt at vi kan ta oss råd til det, sier kommunikasjonssjef, Henning Johanson, i Notodden energi.

DEL

Notodden energi:Styret i Notodden energi har nylig vedtatt å senke nettleia med 3 øre per kilowattime. I tillegg reduserer de forbruksavgifta med 1 øre kilowattimen. For en bolig som årlig bruker rundt 25 000 kWh utgjør det en besparelse på 1000 kroner.

Tar oss råd

-Styret har bestemt å gjøre det på denne måten, understreker Johanson. Og dette kan de gjøre til tross for at Notodden energi hadde store investeringer på strømnettet i året som gikk. Det har heller ikke vært billig å skifte ut alle strømmålere i flere tusen hjem. Det alene har kostet selskapet 23 millioner kroner.

De store besparelsene i nettleie kommer først til syne når det gjelder næringsbygg. -Vi har blant annet flere kunder som bruker rundt 2 millioner kilowattimer (GWh) årlig, og for deres del utgjør reduksjonen rundt 80 000 kroner årlig. Notodden energis største kunde er eieren Notodden kommune. Dette er penger som nok vil være kjærkomne etter at finansministeren bebudet kutt i eiendomsskatten.

De feilfrie

Notodden energi har de siste årene knapt nok hatt linjebrudd, noe som sparer selskapet for store kostnader. De har med andre ord høy regularitet, og

-Det vi er mest redd for er at vi kan få et brudd på Tuven, og det er en av grunnene til at vi har lagt dobbeltlinje dit, sier Johanson.

Den store frykten heter KILE-kostnader, og hvis eksempelvis Tuvensenteret faller ut en time, betyr det et forelegg fra Norges vassdrag og energidirektorat (NVE) på over 700 000 kroner. De pengene går ikke til Tuvensenteret, men til NVE.

Linjekontroll

-Tre montører sjekker linja kontinuerlig. Kan det være nødvendig?

-Ja, for da får vi vite tilstanden på nettet til enhver tid. "Gutta på skauen" kan også spare selskapet for store verdier, sier Johanson. Han forteller at linjekontrollen begynner jobben der risikoen for linjebrudd er størst, og tirsdag var de tre montørene på linjesjekk på Blefjell. Her kan det av og til være værhardt med fare for både nedfall over strekket eller rett og slett linjebrudd.

-Ved siden av linjesjekken, vil de også kunne oppdage og forebygge brudd på nettet.

En gladsak

-For meg er dette en gladsak, og dette forteller meg at Notodden energi endelig har fått kontroll over økonomien. For mange vil dette være kjærkomne kroner, sier  leder i teknisk utvalg, Ole Henning Skogen, i en kommentar.

Artikkeltags