Starter spleiselag for å få Merethe til paralympics

FRIR: Notodden bordtennisklubb og leder Karl Arne Lia frir nå til privatpersoner og næringsliv om støtte. Pengene skal gå til Merethe Tveitens satsing mot paralympics i 2020.

FRIR: Notodden bordtennisklubb og leder Karl Arne Lia frir nå til privatpersoner og næringsliv om støtte. Pengene skal gå til Merethe Tveitens satsing mot paralympics i 2020. Foto:

Notodden Bordtennisklubb inviterer næringsliv og privatpersoner til felles spleiselag for å gjøre Merethe Tveiten til deltaker i Paralympics i Tokyo i 2020.

DEL

Spilleren har hatt en eventyrlig utvikling det siste året, og er per i dag medaljekandidat i Paralympics sammen med Aida Dahlen i double.

Må optimaliseres

Notodden bordtennisklubb startet et prosjekt for å få Tveiten til Tokyo for 4,5 år siden. Da bestemte årsmøtet at klubben skulle legge til rette for at spilleren kunne nå dette målet. Og nå er hun nærmere enn noen gang – men det er fortsatt over ett år til det endelige uttaket kommer.

-Vi ønsker å optimalisere opplegget til Merethe, slik at hun kan fortsette den utviklingen hun har hatt det siste året. De siste månedene har vi kjøpt vår trener Johanna Sierputowska fri fra jobben to dager i uka for at de to skal trene. Merethe er så godt som 100 prosent idrettsutøver nå, og har til tross for mye motgang siden prosjektet startet – aldri gitt opp. Det er hun i ferd med å få betalt for nå, sier leder i Notodden bordtennisklubb, Karl Arne Lia.

MEDALJEKANDIDATER: Per i dag er Merethe Tveiten (t.v) og Aida Dahlen medaljekandidater i paralympics i 2020.

MEDALJEKANDIDATER: Per i dag er Merethe Tveiten (t.v) og Aida Dahlen medaljekandidater i paralympics i 2020. Foto:

Mor og far som bidrar

Det er flere spillere som trener steinhardt og ønsker seg en tur til Japan i 2020. Selv om Merethe ligger godt an til å bli tatt ut i dag, har man ingen garanti for at posisjonen er den samme om et drøyt år. Det koster å utvikle spillet videre – og per i dag er det kun klubben, mor og far, som er sponsorer.

-Jeg håper vi som lokalsamfunn kan gå sammen om å sende Merethe til Tokyo. Skal vi klare det trenger vi støttespillere, og klubben vil nå gå bredt ut til næringsliv og privatpersoner i håp om å få økonomisk støtte. Dette er en verdensidrett, men den blir sikkert sett på som smal her på Notodden. Vi er svært nær å skrive lokal idrettshistorie ved å få en deltaker med i Paralympics for første gang, derfor frir vi nå om økonomisk hjelp for å få det til, sier Lia, som har fått trykket opp 5000 flyers som vil bli delt ut i postkasser i kommunen.

5000: Det har blitt trykket opp 5000 flyers som vil bli delt ut. Der får man hele historien om Merethe Tveiten og hennes satsing mot paralympics.

5000: Det har blitt trykket opp 5000 flyers som vil bli delt ut. Der får man hele historien om Merethe Tveiten og hennes satsing mot paralympics. Foto:

Må til utlandet

Nå er det ikke bare Notodden Bordtennisklubb som har tro på Merethes ferdigheter ved bordtennisbordet. I mai vil hun motta stipend fra olympiatoppen på 110 000 kroner. Det viser at landslagsledelsen har tro på Notodden-spilleren. I tillegg mottok hun nylig 40 000 kroner i stipend fra Telemark fylke.

-Det kan gå veien det her, men vi må få sendt henne på sparring i utlandet, hun må fortsette å spille nasjonale turneringer mot funksjonsfriske, hun må delta på internasjonale turneringer og vi må hente ekstern hjelp hit til Notodden. Vi har satt opp et budsjett på 260 000 kroner som vi håper å få inn gjennom en dugnad i lokalsamfunnet, forteller Lia.

Artikkeltags