Åse Kleveland, Rita Engedalen og Margit Bakken i Damer i Blues, Knut Reiersrud, Reidar Larsen, Steinar Albrigtsen & Monika Nordli og Kristin Berglund Band med Espen Liland, Rune Endal, Knut Hem og Morten Omlid har allerede takket ja til å bli med for å markere hennes betydning for norsk blues. I tillegg kan flere artister komme til etterhvert. 

- Kristin Berglund var en av de virkelig store norske bluesartistene og en av bluesens tøffeste damer. Hun har vært en stor inspirasjon for meg og jeg gleder meg til å hylle henne på Notodden i sommer, sier artist Rita Engedalen, som i flere år samarbeidet med Berglund i prosjektet Bluesens tøffe damer, som Rita har videreført sammen med Margit Bakken i deres Damer i Blues-konsept.

Avslutningskonserten på Notodden Blues Festival er også en solidaritetskonsert som sponses av norsk fagbevegelse og som hvert år samler flere tusen publikummere.

- Kristin Berglund spilte ofte på Notodden, og i 2000 ble hun også hedret med bluesprisen. Å kunne hylle Kristin og hennes artistkarriere for tusenvis av besøkende tror jeg blir en veldig fin avslutning på årets festival, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

- Vi ønsker å vie årets solidaritetskonsert som en hyllest til Kristin Berglund og hennes nære relasjoner til LOs organisasjon og ikke minst hennes kamp mot barnearbeid. Det er fantastisk at så mange profilerte artister ønsker å stille opp på dette. Det viser hvilken sterk posisjon og betydning Kristin Berglund hadde, sier Janne Hegna i LO, som i alle år har vært primus motor for solidaritetskonsertene på festivalsøndagene.

- Kristin Berglund har hatt stor betydning for LO og Bluesen. Allerede i 2002, første året LO gikk inn som sponsor til festivalen, hadde LO intimkonsert i bakgården til LO senteret, med Kristin Berglund på plakaten. I 1996 tok LO initiativ til to CD-utgivelser «Kom ut og Lek» og «Lek Mer», hvor alle LOs salgsinntekter (548.000 kr) gikk uavkortet til barnearbeidsprosjektene i Asia. Kristin Berglund stilte seg i front for barnearbeidssaken og turnerte på skoler og i foreninger om barnearbeidssaken. Hun lagde også sangen «Av en barnehånd», som ble utgitt som CD-singel i norsk og engelsk versjon. CD-ene fikk mye medieomtale, og mange artister bidro ved ulike arrangementer, sier Hegna.

- Vi er også veldig stolte av at Åse Kleveland har takket ja til å være konferansier. Åse har jo også nære bånd til LO, ved at hun var en av de første kvinnelige forbundsledere i LO-sammenheng, da hun ble valgt som Forbundsleder i Norsk Musikerforbund, det som i dag er MFO, legger hun til.

To år etter at Kristin Berglund ble tildelt Bluesprisen takket hun for den på sin helt egen måte ved å gi ut låta "Bluestown", en låt der hun hyller bluesfestivalen fra start til slutt.

- Denne festivalen fortjener en egen sang. Det er ingen tvil om at festivalen, og ikke minst bluesprisen jeg fikk i 2000 har vært en stor inspirasjon for meg når jeg sitter aleine for å komponere nye låter. Jeg tenkte at det egentlig var rart at det etter femten festivaler fortsatt ikke var noen som hadde skrevet en låt til dette blå eventyret. Jeg satte meg umiddelbart ned, og selv om det gikk litt trådt i starten så var låta klar etter en ukes tid. Teksten er rett og slett et reisebrev fra de opplevelsene som jeg og andre har hatt her på Notodden. Festivalen er et hele av artister, frivillige, ansatte og ikke minst publikum. Her er det musikk på alle gatehjørner, byen koker og det er som å komme til en helt annen verden når folk går av toget, bussen, båten eller bilen denne ene helgen i august. Da blir Notodden et utrolig levende sted. Jeg vet at musikerne synes det er kjempestas å spille på Notodden Blues Festival, ikke bare på grunn av stemningen men også fordi hele opplegget er så profesjonelt. Her blir musikerne tatt godt vare på, sa hun til Telen i 2002.

Berglund ble også invitert tilbake med sitt Kristin Berglund Band i 2004, og det skulle bli siste gang hun spilte på Notodden Blues Festival. Kort etter at festivalen i 2006 var slutt kom meldingen om bluesartistens bortgang.

Fakta

Om Kristin Berglund:

Kristin Berglund var sanger og gitarist, og gjorde seg bemerket allerede som 16-åring da hun debuterte på viseklubben Pirium i Asker. Hun ble oppdaget av Finn Kalvik, og ble trukket med i visemiljøet rundt Club 7 sammen med Jan Eggum og Lillebjørn Nilsen. Artister som Joan Baez, Bob Dylan og Joni Mitchell var blant hennes tidlige musikalske forbilder, men senere ble det mer blues, og hun ble påvirket av artister som Memphis Minnie og Bonnie Raitt. I 1976 debuterte hun med visesamlingen «I blåtimen», og senere reiste hun til USA og fikk med seg Dr. John, David Lindley og Jim Keltner på albumet «A Long Distance Call» (1979). Tidlig på 80-tallet spilte hun i Four Roosters sammen med Knut Reiersrud og Sven Zetterberg. I 2000 fikk hun Notodden Blues Festivals bluespris, og hun har turnert for Rikskonsertene, blant annet med et musikalsk foredrag kalt «Bluesens tøffe damer».

Kristin Berglund døde 12. august 2006, 52 år gammel.

Om solidaritetskonserten «Somliga går med trasiga skor»:

For 6. gang avslutter solidaritetskonserten «Somliga går med trasiga skor» Notodden Blues Festival.   Avslutningskonserten er et årlig samarbeid mellom Notodden Blues Festival og en bredt sammensatt gruppe fra norsk fagbevegelse tilknyttet LO. På konserten samles det inn penger til Norsk Folkehjelps hjelpeprogram og konserten er gratis for alle.