Gå til sidens hovedinnhold

Siste plate er sendt ut

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter 18 år er det slutt. Blues Music Club legges ned under årets festival.

For abonnenter

- Det er litt vemodig, men det var på tide. Folk kjøper ikke plater som før, sier leder Nina Hegna.

I stedet for å verve nye medlemmer som hun pleier, skal hun ha opphørssalg fra standen sin på Torvet denne gang. Hun har et stort lager av restalbum. Nå skal hyllene helst tømmes.

Sjeldne plater

- Det er masse flott musikk på disse platene, så vi håper at folk sikrer seg dem. Da vi sendte ut det siste bladet og fortalte at det nå er slutt, fikk vi mange hyggelige tilbakemelding fra medlemmer. Blant annet om at de har oppdaget flere nye artister takket være Blues Music Club, forteller Nina.

Da hun overtok ansvaret for 10 år siden var det 2500 medlemmer. Nå er det 960. Og det er vanskelig å verve nye. Det gjorde at de tok den vanskelige beslutningen. Totalt har det nok vært 7000 kunder innom i løpet av disse årene, sier hun.

Klubben har ikke minst skaffet plater som det har vært veldig vanskelig å få tak i gjennom andre platebutikker.

Kjøper ikke lenger

Da Europas Blues Senter med Jostein Forsberg i spissen, sammen med Notodden Blues Festival og Øyvind Sauarlia, kom på ideen med å starte en medlemsbasert musikk-klubb, ble prosjektet dømt nord og ned av alle i bransjen. Likevel har klubben holdt koken i 18 år.

- Medlem nummer 1 er fortsatt med. Men siden 2014 har vi mistet mange medlemmer. Nå velger folk å streame musikken sin i stedet for å kjøpe plater. Det har rett og slett bare blitt en annen måte å lytte til musikk på, sier Hegna.

Nå skal hun samle alt hun har av LP-er, CD-er og DVD-er fra lageret og selge dem på Torvet en aller siste gang.

Kommentarer til denne saken