Tett og hett på jam

TOK SJANSEN: Simen Schjølberg fra Hammerfest var på bluesfestival for tre år siden også - og denne gang inntok han scenen også.

TOK SJANSEN: Simen Schjølberg fra Hammerfest var på bluesfestival for tre år siden også - og denne gang inntok han scenen også.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke noe å si på verken spillegleden eller publikumsoppslutningen når Bellman holder åpen scene.

DEL

Det går i ett i kjellerpuben lenger opp i Storgata i blueshelgen. Fra tidlig formiddag til seine natta er det musikk i lokalet. Bluesjam har blitt et årlig høydepunkt. Og fredag var det tjukt av folk i lokalet.

Med Roosterhouse Gumbo Band som komp ble det akkurat en slik jam som Bellman-folket ønsket seg. Folk som var på vei nedover Storgata ble dratt inn i puben av musikken som fløt ut på gata. For noen ble det en langvarig pause, for stemningen var god og lista over folk som ville delta, ble stadig lengre.

Simen Schjølberg fra Hammerfest var én av dem. I 25 år har faren hans reist sørover til Notodden Blues Festival hvert eneste år. I år ble sønnen med - og meldte seg like godt på Bellman-jam.

I puben bød han publikum på låten "Bogstad blues" - nordnorsk blues av Trygve Hoff. Med trøkk i stemmen viste han hvorfor han nylig kvalifiserte seg til en av svært få skoleplasser ved Paul McCartney-skolen i England fra høsten.

Hjemme i Hammerfest er det mest som vokalist han er aktiv i forskjellige band, men det var ikke noe å si på gitarspillet heller. Man kan vel trygt si at farens musikkinteresse har vært smittsom. Og etter å ha stått på scenen selv, var han klar for å oppleve mer god blues i bluesbyen. Ry Cooder hadde nemlig vært en god start.

Det ble tett og hett på Bellman-jam fredag - og best av alt: Det fortsetter lørdag.

JAM: Det er stadig nye folk på scenen når Bellman arrangerer jam.

JAM: Det er stadig nye folk på scenen når Bellman arrangerer jam. Foto:

HETT: Det ble etterhvert rimelig tett og hett i puben.

HETT: Det ble etterhvert rimelig tett og hett i puben. Foto:

Artikkeltags