Nå satser han alt på å kvalifisere seg til EM-finale

KJØRE: Andreas Flåta Meyer satser alt på MX-85 denne sesongen. Da må man tåle å bli litt sølete.

KJØRE: Andreas Flåta Meyer satser alt på MX-85 denne sesongen. Da må man tåle å bli litt sølete. Foto:

Med mor som skolelærer, og far som sjåfør og mekaniker, har 14 år gamle Andreas Flåta Meyer lagt ut på en tre uker lang Europa-turne.

DEL

Med bobilen lastet med skolebøker og MX-sykler, har familien tatt favel med gamlelandet i tre uker. Nå tøffer de rundt i Europa for at Andreas skal få kjøre de to første EM-rundene. Den første er allerede unnagjort i Slovakia.

Nå venter Belgia

I påsken skal runde to i EM kjøres i Belgia. Så istedenfor å reise hjem, trener og kjører han på baner i Europa. Denne uka kommer resten av landslaget nedover, og da blir det fellestrening med hele gjengen. Planlegging er stikkordet ifølge mor Guri Flåta.

-Vi har tatt ut ferie i forkant, og han må følge skoleplanen som de hjemme. Ettersom han er inne på landslag blir det ikke ført fravær, og heldigvis er han flink til å gjøre skolearbeidet når han først kommer i gang. Det blir jo en del dødtid når vi reiser rundt slik som dette, forteller Flåta, mens de er på vei mot Belgia.

-Dette er en prioritering vi har valgt å gjøre. Vi har planlagt dette lenge, sier hun.

SKOLE: Skolebøkene er med, og Andreas er flink til å følge opp skolearbeidet.

SKOLE: Skolebøkene er med, og Andreas er flink til å følge opp skolearbeidet. Foto:

Skal kjøre alt

Planen er at Andreas skal kjøre alt som er er av EM-runder denne sesongen. Det er fem i tallet, pluss eventuell finale. For å få kjøre finalen må han være blant de 10 beste i region Nord/Vest i Europa etter fem runder. Og det er selvsagt målet, selv om ikke alt gikk etter planen i Slovakia. Plasseringsmessig ble han nummer 26 og 20 i de to heatene, men da var det ufattelig mye uflaks og omstendigheter underveis.

-Jeg kjørte egentlig bra, men synes selv jeg var veldig uheldig. Jeg hadde like stor toppfart som de beste, men det ble noen knall og fall underveis – og da er det tøft å kjøre seg helt opp i toppen etterpå, forteller han, og sier at denne sesongen handler alt om EM.

-Jeg satser 100 prosent, og en finale er målet.

IS: Andreas Flåta Meyer har trent på is og snø i hele vinter. Det har ikke konkurrentene.

IS: Andreas Flåta Meyer har trent på is og snø i hele vinter. Det har ikke konkurrentene. Foto:

Nå venter sandbane

I motsetning til konkurrentene har NMK-kjøreren fra Notodden kjørt på snø og is i hele vinter. Det er også en av grunnene til at de blir i Europa mellom EM-slagene. For det er ikke slik at de bare venter på neste EM-runde.

-Vi stopper underveis, og det blir noen timer treningskjøring nesten hver dag. Nå venter det en sandbane i Belgia, og det har jeg nesten ikke kjørt på før. Derfor er det viktig å få med mest mulig trening på slikt underlag før EM-runden, sier 14-åringen, som håper han skal klare en topp-15 plassering i påsken.

Artikkeltags