Har alt å vinne søndag

Alt å vinne: Steffen Jenssen mener Notodden har alt å vinne på søndag.

Alt å vinne: Steffen Jenssen mener Notodden har alt å vinne på søndag. Foto:

På søndag braker det løs med ny runde i Obos-ligaen når Notodden tar imot ligaleder Aalesund på Idrettsparken.

DEL

Etter et knepent tap mot Åsane i forrige serierunde hadde det smakt ekstra godt med poeng for Dokkens menn. Motstander er ligaleder Aalesund, som forrige runde dro i land en overbevisende 4-0 seier mot Akinyemis nye lag Sandnes Ulf. Sunnmøringene kommer til Idrettsparken med fire strake seire og et klart favorittstempel. Notoddens stopperkjempe Steffen Jenssen mener likevel Notodden har muligheter til å ryste Tangotrøyene.   

Tror på en tøff kamp

Aalesunds trener, Lars Bohinen, sier til Aftenposten at han tror det blir en hard kamp i Notodden. -De kjemper litt med ryggen mot veggen, og det er alltid skummelt å møte sånne lag. Vi er serieleder, og det er nok et av høydepunktene for dem når vi kommer på besøk. Vi kommer som favoritter, og må takle det presset. Sånn sett så vil vi nok være favoritter i alle kampene våre i høst, så det må vi bare venne oss til  — og mestre, sier han.

Kunne gått annerledes

Det er kun en drøy måned siden disse to lagene møttes for første gang i historien, på Color Line Stadion. Den gangen gikk de blåkledde tomhendte hjem i en kamp som til slutt endte 3-0 til Aalesund. NFKs nummer. 5 mener kampen kunne endt annerledes, og at NFK er lystne på å ta revansj fra oppgjøret i Juni.

-Vi leverte egentlig en god førsteomgang, i hvert fall frem til 1-0 målet. Både på 2-0 og selvmålet på 3-0 hadde vi litt utur. Det er liten tvil om at det beste laget vant til slutt, men det er absolutt muligheter igjen på søndag, sier han.  

Alt å vinne

Jenssen mener dette er en kamp hvor Notodden har alt å vinne og ingenting å tape. -Vi er klare over styrkene til Aalesund. De er veldig gode på å komme til innlegg, og vi må derfor være veldig organiserte innenfor egen 16-meter. Om vi er det, samt klarer å komme til sjanser og være effektive offensivt, er det definitivt muligheter, sier Jenssen. Han legger til at dette antakeligvis blir en av sesongens vanskeligste hjemmekamper, og peker ut Sogndal og Viking som potensielle kandidater.

-Det er en fin mulighet for oss til å kunne vise hva vi er gode for. Vi kan spille med lave skuldre. Det er Aalesund som kommer hit med presset om å vinne.

Tvilsom spiss

Lars Bohinen sier til Aftenposten at han er litt usikker på om Aalesunds toppscorer, Holmbert Fridjonsson, rekker kampen. Islendingen står med 10 nettkjenninger på 15 kamper sålangt denne sesongen, to flere enn Notoddens toppscorer Erik Midtgarden. -Jeg er litt skeptisk til Holmbert (Fridjonsson), men vi fikk spilt igang Nenass (Erikson Lima) i dag. Bjørn Helge (Riise) skulle innpå, men vi måtte endre det fordi Holmbert måtte ut, sa Bohinen etter 4-0 seieren mot Sandnes Ulf. Fridjonsson ble byttet ut i det 79 minutt.   

Artikkeltags