Vi er ei uke inn i hjemme-tilværelsen og for noen begynner dagene å kjennes ganske lange. For når ikke fritidsaktivitetene er åpne, og barna ikke kan møte mange av sine jevnaldrende venner - hva kan foreldre da gjøre for ikke å drukne i mas om Minecraft og Tik Tok-bråk?

Heldigvis er det mange hjelpende engler der ute. Her er 7 fine tips vi har samlet:

1. Kunst og håndverk

Kunstner og kunst- og håndverkslærer Kari Anne Næssø lager i disse dager nettundervisning for sine elever, men synes det er fint å kunne dele tips med foreldre og barn også. På Facebook-siden Kunst og håndverk LOCKDOWN deler hun oppskrifter på fine kunstverk du enkelt kan lage med barna dine.

2. Eventyrstund hjemme i stua

På Litteraturhuset.no arrangeres digitale eventyrstunder med forteller Hedda Lidija Romundstad.

3. Gratis Salaby

Salaby er landets største digitale læremiddel for barnetrinnet. Den er delt opp i kategoriene Salaby Barnehage 2–6 år, Salaby Skole 1.–7. trinn og Salaby Lærerstudio. Det er en betalingstjeneste som landets norske kommuner abonnerer på, og som i koronakrisen nå har gjort gratis.

4. Brillebjørn

Ida Jackson er forfatteren bak Brillebjørn-serien, og i forbindelse med korona-pandemien har hun skrevet boka «Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk». Den har hun inn på en MP3-fil som er helt gratis. Du får lydboken ved å klikke her.

5. Karanteket.no

På det digitale bibliotektilbudet Karanteket.no kan du finne både bildebøker og andre bøker til utlån.

6. Fortellerstund

Også fortellere står nå uten et publikum. Fortelleren Kristine Haugland har laget youtube-kanal der hun forteller for barn.

7. Foreldre på nett-vennedate

Et tips må gå til foreldrene også. For også foreldre savner venner. Vel, da er løsningen like god som den er enkel: Slå på FaceTime, Teams, Skype eller hva det nå er dere bruker for å snakke med jobben om dagene, finn fram glasset med vin eller smågodtet – og kos dere på nett-vennedate. Best av alt: Dere trenger ikke barnevakt engang!