Fortsatt på topp - men færre ledige enn før

Slik er arbeidsledigheten i fylket per 1. desember 2017

Slik er arbeidsledigheten i fylket per 1. desember 2017 Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

181 personer er registrert som helt ledige hos NAV Notodden ved utgangen av november 2017. Det er færre enn på samme tid ifjor.

DEL

Tallene for november viser at med 2,9 prosent ledighet, er det fortsatt flere ledige i Notodden enn i noen annen kommune i Telemark. I Vinje er det til sammenligning kun 0,7 prosent ledighet nå. Hjartdal har 1,8 prosent og Sauherad 2 prosent.

Totalt er det 1957 helt arbeidsledige i Telemark - som utgjør 2,3 prosent av innbyggerne i yrkesaktiv alder. I tillegg er 775 personer på tiltak. Samtidig er det 6664 personer med nedsatt arbeidsevne i Telemark.

- Den svært positive trenden i Telemark forsetter med 393 færre arbeidsledige i november måned sammenlignet med samme periode i fjor. Det er nedgang i ledigheten i absolutt alle fylker samt i alle aldersgrupper i Telemark. Det er generelt svært gode signaler om optimisme og at det er økt behov for arbeidskraft og kompetanse i fylket. I november er det i alt tre arbeidssøkere per registrerte stilling i Telemark samtidig som vi vet at mange jobber aldri lyses ut. Tall fra NAV forteller at 42 prosent av bedriftene ikke brukte en offentlig kanal da de sist ansatte en ny medarbeider. Dette viser hvor viktig det er å bygge et nettverk som man kan dra nytte av for å få jobb, sier fylkesdirektør Terje Tønnessen.

Det ble registert 637 ledige stillinger i Telemark i løpet av okober.

Artikkeltags