– Vil bli KOGs største enkeltavtale noensinne

AVTALE: Geir Håøy sammen med Nasser Hassan Al-Naimi i Barzan Holdings.

AVTALE: Geir Håøy sammen med Nasser Hassan Al-Naimi i Barzan Holdings. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Gruppen har inngått en samarbeidsavtale i Qatar som vil gi 15.000 norske årsverk. Mellom 150 og 170 norske små og mellomstore virksomheter vil bli involvert.

DEL

Kongsberg Gruppen har inngått en samarbeidsavtale i Qatar om langsiktige teknologiutviklingsprogrammer innen forsvar, maritim industri og digitalisering, melder KOG i en pressemelding tirsdag.

Det første programmet i forbindelse med samarbeidet vil bli leveranse av kommunikasjon, digitalisering og tårnløsninger for militære kjøretøyer, et program med et potensial i størrelsesorden 15 milliarder kroner over de neste åtte årene.

I pressemeldingen skriver KOG at programmet vil bli det største i Kongsberg Gruppens historie og medføre 15.000 norske årsverk og involvere over 170 norske underleverandører.

Eget selskap

– Kjøretøysprogrammet vil bli Kongsberg Gruppens største enkeltavtale noensinne og medfører omfattende norsk verdiskapning og høyteknologiske arbeidsplasser i mange år fremover. Potensialet er i størrelsesorden 15 milliarder kroner for Kongsberg Gruppen. Om lag 15.000 norske årsverk og mer enn 170 norske små- og mellomstore virksomheter vil bli involvert i programmet over de neste åtte årene, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

Til kjøretøysprogrammet skal KOG levere løsningene «PROTECTOR Remote Weapon Station» og «Medium Caliber Turret», tårnløsninger utviklet for økt personellbeskyttelse.

Kongsberg Gruppen har sammen med Qatars myndigheter etablert et eget selskap, BK Systems, som vil ha hovedkontor i Qatar Science & Technology Park og ha en administrerende direktør fra Kongsberg Gruppen.

– BK Systems blir et viktig selskap for utviklingen av teknologi og løsninger innen forsvar, digitalisering og maritim industri i Qatar, og etableringen av dette samarbeidet viser at norsk høyteknologiindustri er verdensledende og etterspurt. Vi ser betydelige muligheter og potensial for norsk industri og teknologiutvikling med denne etableringen, sier Håøy.

– Gledelig

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen kommenterer nyheten fra Kongsberg Gruppen.

–  Det er veldig viktig og bra at norsk forsvarsindustri vinner kontrakter i utlandet. Det gir arbeidsplasser og utvikling av ny teknologi, sier næringsminister Røe Isaksen.

–  Det er også gledelig at kontrakten ifølge Kongsberg Gruppen vil kunne involvere mer enn 170 norske underleverandører og bidra til å sysselsette 15.000 norske årsverk. Vi kan være stolt av at vi har en norsk forsvarsindustri som har teknologi, kompetanse og konkurranseevne til å lykkes internasjonalt, sier Røe Isaksen.

Artikkeltags