Gå til sidens hovedinnhold

- Når bedrifter åpner opp for større fleksibilitet i forhold til kontorplass, har vår kommune nå et momentum til å få tilbakeflytterne hjem igjen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det én ting dette siste året har lært oss, er det at kontorplassene våre kan være hvor som helst. For noen har hjemmekontor betydd hyttekontor, men for kanskje de fleste av Norges befolkning har det betydd et lite hjørne i en liten leilighet som man ofte deler med flere. Noen har vendt nesa hjemover, et “friopphold” i sin gamle hjemby, hvor det kan være både natur, bedre plass og arbeidsro. Og noen av dem har kanskje begynt å snuse på muligheten for å forlenge dette oppholdet, å la det midlertidige bli permanent?

Når bedrifter, både statlige og private, nå åpner opp for større fleksibilitet i forhold til kontorplass, mener Rødt Notodden at vår kommune nå har et momentum til å få tilbakeflytterne hjem igjen.

For disse er det viktig å bli møtt av en framoverlent og tilgjengelig kommune, som kan tilrettelegge for disse potensielle innflytterne. Rødt Notodden ønsker å undersøke muligheten for et kommunalt organisert kontorfellesskap, hvor kommunen tilbyr rimelige kontorplasser i et kreativt og sosialt arbeidsfellesskap. Tolga kommune er i gang med et lignende prosjekt, og Stad kommune er med i et prøveprosjekt med arbeidsfellesskap for statlige arbeidsplasser.

Notodden trenger flere bein å stå på. Vi må “diversifisere” arbeidslivet, skape flere alternativer for innbyggere og innflyttere, og tilrettelegge for ulike arbeidstakere dersom vi ønsker tilflytting til vår kommune. Et kommunalt organisert kontorfellesskap er en billig investering som kan gjøre byen mer attraktiv for mange. Det er i Notoddens ånd å være forkjempere for innovasjon!

Kristine Helliesen og Geir Gåsodden,

Rødt Notodden

Kommentarer til denne saken