Studentene har som kjent vært hardt rammet av pandemien med tanke på både nedstengte campuser og stort sett digital undervisning det siste året. Og som ledd i de aktivitetene Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) har satt i gang for å gi en liten trøst, har de nå også gått til innkjøp av en egen foodtruck som nå skal ut på veien med gratis burgere til alle USNs åtte campuser og tilhørende fagskoler.

- Tidligere i år fikk studentsamskipnadene penger fra Kunnskapsdepartementet til å sette i gang sosiale lavterskeltilbud for studentene, og til å ansette studenter som skal sørge for aktivitet på campus. Vi har nå ansatt nærmere 40 studenter, og foodtruck-turneen er en av aktivitetene som noen av disse midlene brukes til, sier Remi Meum, innovasjonsrådgiver i SSN.

Burgerbonanza

Remi har tidligere drevet tre foodtrucks, blant annet GoGrilla, og ser frem til å hente frem gamle burger-kunster.

- Det blir førsteklasses burger på menyen her også. Kokkene våre i SSN har jobbet seg frem til to varianter: en BBQ-burger og en curry/ketchup-variant, disse fås selvsagt også i vegetarversjon. Burgerne vil bli servert med tilbehør og drikke.

- Helt gratis?

- Helt gratis. For studenter, vel å merke.

Egen foodtruck-smittevernansvarlig

Foodtrucken ble kjøpt inn i fjor av SSN og skal brukes både til matservering på de ulike campusene, men skal også brukes til andre aktiviteter som boksalg og markedsføring av tjenester som feks app, helsetjenester og andre studentgoder. Men først: gratis burgere.

- Gratis mat til studenter: det høres ut som det kan bli mye folk og kø i disse pandemi-tider?

- Ja, vi skal ha med oss en person som kun har til oppgave å sørge for at smittevernhensyn ivaretas. Dessuten er vi utendørs slik at det er lett å spre folk og i tillegg vil utdelingen av mat skje over mange timer slik at vi unngår at alle kommer samtidig, sier Remi.

Med forbehold om eventuelle endringer i smittevernrestriksjoner vil burgerturneen starte tirsdag 25. mai i Vestfold (Bakkenteigen) og avslutte på Politihøgskolen i Stavern 4. juni:

•25. mai: Campus Vestfold

•26. mai: Campus Rauland

•27. mai: Campus Bø

•28. mai: Campus Kongsberg

•31. mai: Campus Notodden